Hírek

2011.11.18. 17:01

Csak az érdekvédelmi oldal jelent meg a fórumon

Az MSZOSZ megyei képviselete és az Autonóm szakszervezetek az új Munka törvénykönyvéről szóló fórumra hívták péntekre a zalai kormánypárti képviselőket. A tervezett találkozó azonban egyoldalú maradt, színhelyén, a zalaegerszegi Móricz művelődési központban csak az érdekvédelmi oldal jelent meg.

Hajdu Péter

Somogyi László, az MSZOSZ megyei képviseletvezetője elmondta, belátják, pénteken folytatódott a parlamenti ülésszak, de a meghívóikra semmiféle választ, vagy reagálást sem kaptak. Így aztán egy belső, megyei szakszervezeti fórumra redukálódott az esemény, amelyen először azzal kapcsolatban vetődtek fel kérdések, milyen eszközökhöz kellene folyamodniuk a szakszervezeteknek, hogy párbeszédre bírják a kormányzati oldalt. Bár ezekre a kérdésekre nem született határozott válasz. Az viszont megfogalmazódott, hogy az érdekvédelem jelenleg széttagolt, a mai viszonyok között koncentrálni kellene az erőket.

A törvénykönyv tervezetével kapcsolatban többek között elhangzott, amennyiben változatlan formában lép életbe - a szakszervezeti konföderációk 94 pontból álló módosító csomagot adtak be - az a munkavállalók keresetcsökkenéséhez vezet, a munkaszerződéseket munkajogi helyett polgárjogi jellegűvé teszi, és korlátozza a szakszervezeti tevékenységet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!