Hírek

2011.10.06. 15:15

Újra üzemel a kehidakustányi Deák-kúria

Rövid távon megoldódott a kehidakustányi Deák-kúria nyitvatartási gondja, a közalapítvány tagjai befizetik az áramszámlát a következő három hónapra.

Arany Horváth Zsuzsa

Mint arról a napokban beszámoltunk, a haza bölcse életét bemutató - a Göcseji Múzeum által kezelt - állandó tárlat látogathatósága veszélybe került, mivel a működtető alapítvány (tagja a kehidai és a Zala megyei önkormányzat is) bevételek híján nem tudta fizetni a villanyszámlát. A szomorú, a zalai Deák-kultuszhoz  méltatlan helyzetet a keddi kuratóriumi ülés rövid távon megoldotta, decemberig magánemberek fedezik  a költségeket. Azon túl? Mint Nógrádi Lászlótól, a kuratórium elnökétől megtudtuk, a közeljövőben országos és zalai szinten mindazokat - köztük a megyei közgyűlés elnökét, s a Göcseji Múzeum új igazgatóját - tájékoztatják a gondokról, akiktől remélhető, hogy Deák szellemiségéhez méltóan fontosnak tartják a leglátogatottabb zalai történeti gyűjtemény hosszú távú létét.



Kapcsolódó cikkeink: 

Kedden már nyitva lesz a Deák-kúria

Nem látogatható a kiállítás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!