Hírek

2011.10.13. 06:17

Startmunka indulhat a kistérségben is

A kistérségi Startmunka mintaprogramok tervezéséről, valamint a leendő munkavállalóknak a Zalai Baromfifeldolgozó Kft.-be történő bejárásáról tárgyaltak szerdán, a Pacsa és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás gyűlésén.

Hajdu Péter

A polgármesterek és jegyzők számára tartott fórumon Borsos József, a megyei munkaügyi központ igazgatója és Deák Ferenc igazgatóhelyettes a kormány által beindított új típusú közfoglalkoztatás, a Startmunka mintaprogramok szervezéséről, tennivalóiról tartott tájékoztatást. A 2012-es programban a pacsai kistérség települései is részt vehetnek, mintegy 300 fővel. Ehhez a szükséges adatokat, települési adottságokat időben össze kell gyűjteni és továbbítani.

A Startmunka mintaprogramokban nyolcórás foglalkoztatásra nyílik lehetőség egy vagy akár két év futamidővel, teljes állami költségtérítéssel. Vigh László országgyűlési képviselő, a kistérség elnöke arra buzdította polgármester társait, ezt a lehetőséget nem szabad kihagyni, mérjék fel a lehetőségeiket gyorsan és gondosan. Ezt követően a volán és az új baromfifeldolgozó illetékesei egyeztettek arról, hogy a hamarosan induló üzembe milyen járatokkal tudnak eljutni a dolgozók. A szállításhoz a települések vezetői is segítséget ajánlottak.



Kapcsolódó cikkeink: 

Veszik fel a dolgozókat a baromfifeldolgozó üzembe

Pacsai siker: 224 millió 120 új munkahelyre (frissítve)

Szerelik a vágóvonalat a pacsai baromfivágóban

224 milliós támogatában részesül a pacsai baromfifeldolgozó

Őszre kész a baromfivágó Pacsán! Letették az alapkövet

Újraéled a zalai baromfiipar! (látványtervvel)

Október elejére elkészül a baromfivágó Pacsán




Zalabaromi-ügy - Olvassa el dossziénk cikkeit! Klikk IDE!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!