Hírek

2011.10.23. 16:27

Megnyílt a Fáma Háza Letenyén (képgalériával)

A Fáma Háza kialakítására 3,6 millió forintot nyert a Letenyéért Közéleti Egyesület, melynek köszönhetően a határ menti város régmúltjába tekinthetnek be a látogatók.

Benedek Bálint

A Ságvári utca 21. szám alatt álló házban az egyik szobát az 1960-as években szokásos lakószoba berendezéssel látták el, ahol az öltözködési szokásokba is betekeintést nyerhetnek a vendégek. Sőt, a Fáma Házában e kor szellemének megfelelően "öltöztették fel" a falusi konyát is. A nagyszobát a népművészet mestere, Keszei Sándorné, mindenki Irmus nénije kézimunkáival és róla szóló újságcikkekkel rendezték be.


- A házhoz toldott istállóból az átalakítás után kiállítótér és tárgyaló lesz - mondta Ráczné Lánczok Zsuzsanna, a Letenyéért Közéleti Egyesület elnöke szombaton. - Az udvarban sétálva az iparosok műhelyébe is betérhetünk, sőt a konyhában elhelyezett korhű kemencében a későbbiekben akár jellegzetes népi ételeket is készülhetnek.


A Fáma Háza a gondos kivitelezői munkának és a példás civil összefogásnak hála alig öt hónap alatt készült el. Ehhez az eseményen megjelent, Pintér László országgyűlési képviselő is gratulált, s mint azt hozzátette: nagyon fontosnak tartja, hogy a népi motívumok megjelenjenek egy település életében.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!