Hírek

2011.10.13. 06:23

Korszerű műszereket vásárol a keszthelyi kórház

Pályázati támogatással a város csaknem 50 millió forint értékben vásárol aneszteziológiai, intenzív terápiás és sürgősségi eszközöket a kórháznak Keszthelyen.

Sámel József

Ruzsics Ferenc polgármester és Pólya Endre, a beszerzést végző Mediplan Kft. ügyvezetője tegnap írta alá a szállítási szerződést. Megtudtuk: márciusban pályázott a keszthelyi önkormányzat a Belügyminisztérium céltámogatási kiírására, melyen a majd 50 millió forintos beruházáshoz több mint 37 millió forintot nyert. Ennek nyomán a városi kórház endoszkóppal, két betegmegfigyelő és ellenőrző rendszerrel, altató- és lélegeztetőgéppel, négy speciális ággyal és két volumetriás adagolóval gazdagodik. A korszerű eszközökkel az ellátás minősége jelentősen javul az intézményben.

Keszthely a több mint 12 millió forintos önrész előteremtéséhez kérte az ellátási körzethez tartozó települések önkormányzatainak segítségét. A megkeresés nyomán több képviselő-testület döntött a beruházás támogatásáról, bár voltak olyan települési önkormányzatok is, amelyek elzárkóztak a hozzájárulástól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!