Hírek

2011.10.04. 15:40

Kisebb csúszás előfordulhat

Az idegenforgalmi adó mértékéről is tárgyalt legutóbbi ülésén Keszthely város képviselő- testülete, mely beszámolót hallgatott meg a települési fejlesztésekről, beruházásokról.

Sámel József


Az adóbevételek elmúlt ötévi eredményeit, valamint a környező települések gyakorlatát megvizsgálva az idegenforgalmi adó minimális emeléséről döntött a testület: 385- ről 390 forintra nő a fizetendő díj jövő januártól. Tavaly nem emelkedett a keszthelyi szálláshelyeken töltött vendégéjszakák után lerovandó adó. Jelentésben számolt be a VÜZ Nonprofit Kft. városfejlesztési divíziója az általa kezelt projektek állásáról, így a főtéri beruházás első és második üteméről, valamint a Balaton- parti fejlesztésről. A belvárosi projekt első ütemének munkálatainál a kivitelező igyekszik tartani a november 30-ai határidőt, kisebb csúszás azonban előfordulhat. A biztonságos megvalósíthatóság érdekében a beruházás menedzsmentje féléves hosszabbítást kért a projekt teljes, adminisztratív befejezésére. A második ütem pályázata is uniós támogatásban részesült, a szerződést hamarosan megköthetik. A kivitelezésére kiírt közbeszerzés eredménytelensége miatt közzétett újabb eljárás már a tárgyalásos szakasznál tart. A parti sétányfejlesztés kapcsán az eredeti elképzeléshez képest át kell dolgozni a terveket, ezért a támogatási szerződés módosítását kérték. Párhuzamosan zajlik a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás. Az önkormányzat két szakközépiskolai és három szakiskolai osztály indításáról határozott a fenntartásában működő VSZK-ban. A szakképző intézmények fenntartását egyébként várhatóan a kormányhivatalok veszik át.

Turizmus dosszié itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!