Hírek

2011.10.24. 18:31

Amúgy is laza volt a vakolat, inkább leverték

Pár hete leverték a mennyezeti vakolatot a nagykanizsai polgármesteri hivatal második emeleti folyosóján, illetve irodáiban. A helyreállítást csak ütemezetten tudja megvalósítani az önkormányzat: idén a folyosót, jövőre az irodákat újítják fel a városházán.

Sámel József

A polgármesteri hivatal Erzsébet téri épületének második emeletén nem túl bizalomgerjesztő a kép: a folyosói mennyezetről teljesen, s az irodák egy részében is hiányzik a vakolat. Mint kiderült: éppen a balesetek elkerülése miatt verték le a „mázat”, az utóbbi időben ugyanis apró vakolatdarabok potyogtak a mennyezetről. 

– A polgármesteri hivatal második emeletén sajnos szemmel láthatóan meg volt lazulva a vakolat – vázolta a helyzetet Karádi Ferenc alpolgármester, aki jelezte: gyorsan intézkedniük kellett, nehogy valamelyik dolgozó fejére essen egy kisebb darab. – A beruházási osztály éppen most állítja össze azt a javaslatot, amely az épület e részének felújítására vonatkozik. Szándékaink szerint a második emeleti folyosói részt még ebben az esztendőben rendbe tetetjük, ám az irodák és a nyílászárók felújítására minden bizonnyal csak jövőre kerülhet majd sor.


Karádi Ferenc hangsúlyozta: a munkálatok egy részét azért csúsztatják át a következő évre, mert annak költségeit – ez egyébként becslések szerint több millió forintra rúg – csak Nagykanizsa 2012. évi költségvetésében tudják biztosítani.

– Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az ügyfelek többsége nem az Erzsébet téri, hanem az Eötvös téri épületben intézi az ügyeit. Ugyanakkor természetesen a hivatal dolgozói részéről is teljesen jogos elvárás, hogy rendezett, kulturált és biztonságos munkahelyi körülményeket biztosítson számukra az önkormányzat – ismerte el az alpolgármester, aki türelmet kért, hiszen szerinte a mostani felújítással mindez megvalósulhat. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!