Hírek

2011.09.12. 16:01

Gasztronómiai tradíció lett a csáfordi lángosfesztivál

Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét sikerrel zárult a lángosfesztivál, melyet szombaton immár negyedszer rendeztek meg Zalaszentgrót csáfordi városrészében.

Sámel József

Csáfordon évente több rendezvényt tartanak, melyek közül kettő már-már országos ismertségű. Nyár eleji program az öreg traktorok találkozója, melynek alkalmával benépesül, mi több, zsúfolttá válik a település. A járművek bemutatója mellett minden évben számos rendezvény szórakoztatta a közönséget. Ugyancsak jó választásnak bizonyult a lángosfesztivál, mely szintén kinőtte magát. Ahogy az elmúlt esztendők során, idén is sokféle recept alapján készült ez az étek.


A különböző fajtákat bárki megkóstolhatta, sőt, akadtak, akik versenyszerűen falták a lángost. Tréfás versenyeket is rendeztek ugyanis, melynek egyik száma éppen erre irányult. A bátrak nagyon jóllaktak, a közönség pedig kiválóan szórakozott. Ezt segítették a különböző programok is, a fesztiválon ugyanis több csoport is fellépett, bemutatkozott a nap során.

Különlegessége volt a programnak, hogy azt megújult környezetben rendezték meg. A korábban rendbe tett kultúrház előtt ugyanis elkészült a tér(burkolat), s az a melletti területen ezúttal már rendezvénysátrat is fel tudtak állítani.

Gazdag kulturális élet zajlik.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!