Hírek

2011.09.28. 06:11

Fogságba esett beruházás

Lassan egy hónapja, hogy buszok szállítják a gyermekeket az Attila utcai Vackor Óvodából a Csengery úti MÁV-óvodába Nagykanizsán.

Sámel József

Az önkormányzat még 2009. novemberében nyújtott be pályázatot a Vackor Óvoda fűtéskorszerűsítésére, mely fejlesztéshez megközelítőleg 19 milliós támogatást nyert. Az 1960-as évek közepén készült épületben mára elavulttá váltak a fűtési berendezések. Éppen ezért a projekt keretében modern kazán, talajszondás hőszivattyú, s napkollektor kerül beépítésre, de nyílászárók és a szigetelés is megújul, összesen 31 millió forintból. Az önkormányzat azonban csak a jövő hét elején tudja átadni a munkaterületet a kivitelezőnek, korábban ugyanis az egyik ajánlattevő a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult jogorvoslatért, így hónapokat csúszott a beruházás.


– A körülmények ejtették fogságba ezt a beruházást, hiszen az egyik vállalkozó a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult, amely – a városban keringő rosszindulatú pletykákkal szemben – nem büntette meg az önkormányzatot – mondta Cseresnyés Péter polgármester. – Persze dönthettünk volna úgy, hogy lemondunk a 19 milliós pályázati támogatásról, ám ez sem a város, sem az intézmény érdekeit nem szolgálta volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!