Hírek

2011.09.20. 16:15

Áldásukat adták az ifjúsági centrumra Zalaszentgróton

A bevételek és kiadások egyensúlyban voltak, vagyis összességében teljesültek azok a pénzügyi tervek, melyeket az első fél évre határozott meg Zalaszentgrót képviselő-testülete.

Sámel József

Az első hat hónap gazdálkodásáról a minap tartott ülésen hallgattak meg beszámolót a képviselők. Mint elhangzott, az idei költségvetést 39,6 millió forint működési hiánnyal tervezte a város, az összeg 24 millióra mérséklődött, köszönhetően a 15 millió forintnyi ÖNHIKI támogatásnak.

A testület fecskeházak létrehozásáról is tárgyalt. A Batthyány utcai volt bölcsőde-épületben  Leader pályázati pénzből  alakítanák ki a fiatalok letelepedését segítő lakásokat. E témához kapcsolódóan úgy döntöttek a képviselők, hogy támogatják a Zalai Hazatérők Egyesülete kérelmét, hogy az épületben ifjúsági centrumot alakíthassanak ki. A szervezet a beruházáshoz pályázati támogatást kíván igénybe venni.

Az ülésen szó esett arról is, hogy turisztikai és kulturális információs pontot alakítanak ki a felújított Templom téren, a nemrég elkészült épületben. A Jó borszomszédság elnevezésű határon átnyúló projekt lehetővé teszi, hogy turisztikai szakembert foglalkoztassanak.

Régóta húzódik a városban a hulladékszállítással kapcsolatos közbeszerzési ügy. Baracskai József polgármester elmondta: a közbeszerzést a munkát végző szolgáltató tavaly megtámadta, az eljárást érvénytelenítették.

-  A jelenlegi szolgáltató szerződése év végén lejár, fontos lenne, hogy lépjünk az ügyben -  tette hozzá.  - Ám bármennyire is sürgető a döntés, meg kell várnunk, míg a törvényi hátteret szabályozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!