Hírek

2011.09.13. 14:12

A keresztek útját túrával avatják

Szombaton eddig még nem járható útvonalat ajánl a túrázóknak a Zala Megyei Természetbarát Szövetség. A megyeszékhelyről indulva Szentkozmadombjára érkezik a keresztek útja.

Arany Horváth Zsuzsa

Szeptember 17-én, szombaton reggel 8 órakor a megyeszékhelyi vasútállomásról indul a különleges útvonalavató túra, mely a Jánka, a Cimpó, a gellénházi olajmezők, a festői  orokláni erdő  benne Magyarország legnagyobb törzsű gyertyánfája   érintésével 25 kilométer után  érkezik Szentkozmadombjára, ahol a résztvevők felavatják a Pihenj meg, vándor pihenőhelyet, ahol mindenkit megvendégelnek. A túravezetésre Pozsik Lajos gimnáziumi tanár, érdemes természetjáró vállalkozik.


Az útvonal a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával és számos zalai szervezet együttműködésével jöhetett létre. Miért keresztek útja? Mert a szóban forgó út, a frissen kialakított kék kereszt jelzés összeköti a Dél-dunántúli Kéktúra útvonalát Zalaegerszeggel, új vonalvezetésű turistaút, mely eddig bejáratlan területeken halad végig, bevonva azon kistelepüléseket, melyek eddig elzártak voltak a turisztika ezen ágától. Az útvonal bemutatja a zalai-, göcseji tájegység néprajzi értékeit, természeti szépségeit. A keresztek útja elnevezés arra utal, hogy az útvonal mentén számos útszéli kőkereszt található, közülük többet az 1800-as években állítottak.

Tehát szombaton reggel bakancsos kalandra fel!



Turizmus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!