Hírek

2011.09.06. 15:58

40. tanévét kezdi az egerszegi főiskola (képgalériával)

Több szempontból jelentett újdonságot a keddi számviteli főiskolás tanévnyitó Zalaegerszegen, ám leginkább azért, mert a BGF Gazdálkodási Karaként először fogadta az elsősöket.

Sinkovics Eta

A Budapesti Gazdasági Főiskola rektora, Sándorné dr. Kriszt Éva tanévnyitó beszédében utalt arra, hogy intézményük négy tudományterületen kínál képzéseket alap- és mester szinten, illetve jelentős a felsőfokú szakképzés is. Kiemelte: végzett diákjaik szakmai felkészültségét elismerik, keresettek a munkaerő-piacon, minden második hallgatónak már az államvizsga idején van állása.


- Sokat hallhatnak ma arról, hogy a felsőoktatás átalakulás előtt áll, a minőségre tevődik a hangsúly és változnak a feltételek. Sok minden valóban változik körülöttünk és változtatásra is szorul. Egy biztos, csak együtt, közös munkával fogjuk tudni végrehajtani a ránk váró feladatokat - hangsúlyozta a rektor.

Dr. Solt Katalin, a Gazdálkodási Kar dékánja beszédében emlékeztetett: a 40. tanévét kezdi a zalaegerszegi intézmény, mely idén januárban  nyerte el az önálló kari státuszt, s amely minőségben az első tanévet tartják. Az újdonságokhoz tartozóan tett említést az először meghirdetett gazdaságinformatikus BSc szak indulásáról, s reményét fejezte ki, hogy az e szakon végzettekkel is elégedettek lesznek a munkaadók.


A tanévnyitón 254 elsőéves hallgató tett esküt, akiket ugyancsak köszöntött és a város polgáraivá fogadott Gyutai Csaba polgármester. Sándorné dr. Kriszt Éva a zalaegerszegi főiskola hét nyugdíjba vonult oktatójának adott át rektori köszönő levelet, majd a hagyományokat folytatva, az udvaron Solt Katalin dékánnal elültették a jövő fáját.


Hallgatói ösztöndíjakat is átadtak
A zalaegerszegi főiskola két felsőbbéves hallgatója, Kiss Veronika és Singer Zoltán  Köztársasági ösztöndíjban részesült, Varga Melinda pedig kedden Szuper Ildikótól, a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány igazgatójától vehetett át alapítványi  ösztöndíjat. A BGF-en összesen 6500 elsőéves kezdi meg a tanévet. Az intézmény a  közelmúltban nemzetközi tanulmányok mesterképzést indított Kolozsváron és turizmus-vendéglátás alapszakot Székelyudvarhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!