Hírek

2011.08.08. 05:38

Táborzáró verseny ifjú tűzoltóknak (képgalériával)

Vasárnap a CTIF szabályrendszer alapján tartott versennyel zárult az idei nemzetközi ifjúsági tűzoltó tábor Kistolmácson. A zalai csapatok mellett Fejér és Csongrád megyéből, sőt, Horvátországból és Szlovéniából is érkeztek.

Sámel József

A versenyt egyhetes táborozás előzte meg, amelynek keretében nemcsak szakmai felkészítésen, de számos egyéb programon is részt vehettek a 11 és 16 év közti fiatalok.

- Valóban tartalmas kikapcsolódást nyújtott a tábor, sokat tanultunk a tűzbiztonságról, de az alapvető önvédelmi ismereteket is elsajátítottuk - mondta Pap Regina, a Füléről (Fejér megye) érkezett csapat oszlopos tagja. - Mifelénk komolyan veszik az önkéntes tűzoltóságot, a településen közel 50 fős az állomány.


- Szeretnénk az első három hely egyikét megcsípni, bár ehhez egy percen belül kellene teljesítenünk az akadálypályát, ami elég nehéz feladat - vette át a szót Haraszti Franciska, az alsópáhoki csapat segítője. - Sokat gyakoroltunk, még itt a táborban is beiktattunk néhány plusz edzést, hogy a lehető legjobban összeszokjon a társaság.

Mint azt Kozma József, a tábor szervezője elmondta: a versenyzőkre nagy feladat várt, hiszen a CTIF szabályrendszerén alapuló akadálypályát nem egyszerű teljesíteni.

- A pálya 75 méter hosszú, de egy vizesárok, egy kúszófolyosó és egy gát is nehezíti a haladást - magyarázta a nyugállományú tűzoltó alezredes. - Ráadásul az akadálypályán kívül egy 400 méteres váltóverseny is vár a fiatalokra. Ennélfogva a két elért időeredmény alapján hirdetünk majd győztest.

Mint kiderült: bár az alsópáhoki csapat becsülettel küzdött, a dobogóra mégsem sikerült felállnia a fiataloknak. A versenyt a Csongrád megyei Pusztamérges csapata nyerte, megelőzve a Szlovéniából érkezett hodosani tűzoltókat. A dobogó harmadik fokára a Fejér megyéből érkezett Füle csapata állhatott fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!