Hírek

2011.08.23. 06:15

Panasz: szükség esetén is csak munkaidőben

Kellemetlen, ha a szükség távol az otthontól, utcán, közterületen éri az embert, pláne, ha úgy gondolja, közel a megoldás, aztán mégsem.

Arany Gábor

Így járt megyeszékhelyi idős olvasónk, aki a zalaegerszegi Göcseji úti temetőben járt hozzátartozói sírját meglátogatni, amikor sürgősen szüksége lett volna az illemhelyre.

- Sajnos egy bizonyos kor felett nem mindig lehet kiszámítani ezeket a dolgokat, ezért volt nagyon kellemetlen, hogy a mosdónál zárt ajtó fogadott - idézte fel olvasónk. - Azt gondoltam, ilyesmire figyelnek egy ennyire látogatott helyen. Tapasztalataim szerint nem jobb a helyzet az új köztemetőben sem - folytatta. - Az autót lent hagytuk a parkolóban, sokat kellett sétálni a sírig, múlt az idő, és bizony jó lett volna visszaindulás előtt betérni a mosdóba, de nem sikerült, mert ott is zárt ajtó fogadott - panaszolta.


- Hétköznap reggel hét és délután öt között ez nem fordulhatott elő - reagált a problémára Herczeg András, a Városgazdálkodási Kft. kegyeleti ágazatának vezetője. Olyankor munkatáraink rendszeresen takarítják az illemhelyeket. Hét végén, szombaton és vasárnap viszont kénytelenek vagyunk zárva tartani a mosdókat, mert a látogatók olyan állapotokat hagynak maguk után, ami higiéniás problémát jelent. Ilyenkor ugyanis nincs személyzet a takarításhoz, mint hét közben - magyarázta.

A rendszeres temetőlátogatók tehát jó, ha erre felkészülnek, aki pedig alkalmilag keresi fel a sírkertet, abban bízhat szorult helyzetében, hogy eléri valamelyik nyilvános illemhelyet, mondjuk a közeli üzemanyagtöltő állomásokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!