Hírek

2011.08.24. 16:29

Panasz panasz hátán: bosszúsak a paliniak

Évek óta nem történt érdemi fejlesztés Nagyknaizsa palini városrészében, s mind több probléma borzolja az ott élők idegeit - jelezte olvasónk. Körútunkon szembesültünk a panaszokkal, melyekre korábban is igyekeztünk felhívni az illetékesek figyelmét.

Kelemen Valéria

- Tíz éve lakom Palinban, s egyre bosszúsabb vagyok, mert sokasodnak az irritáló gondok - így kereste meg lapunkat Jakab Zoltán, akivel közös bejárásra indultunk. 

Láthattuk: siralmas a buszbeállók állapota, s az Alkotmány utcai posta, élelmiszerbolt és gyógyszertár megközelítése az autósok számára is veszélyes, ugyanis hiányzik a parkoló. A szemközti oldalon ottjártunkkor is sokan megálltak, bár útpadka sincs. 

- Nem tehettem mást, az egykori árok gödrökkel borított helyén állítottam le az autót. Ha kilógok az útra, a tükrömet elsodorják - mondta a patikából kilépve Rajnai András.


 - Az autósok is panaszkodnak, de mit szóljanak az itt lakók - replikázott az Alkotmány utca 38-ból Horváth Istvánné. - Tavaszra ígérték az árokrendezést, de nem történt semmi, s a kamionok továbbra is itt dübörögnek, holott régóta az elkerülő utat kéne használniuk.

A régi falurészbe érve, az iskolával szemközt félig lebontott romhalmaz éktelenkedik.

- Két éve lakunk itt, azóta ilyen romos - közölte a közeli házból Farkas Gáborné, elárulva: az épület mindkét tulajdonosát felszólították a bontásra, de hiába.

Megkerestük a paliniak önkormányzati képviselőjét, Bicsák Miklóst, aki rögtön leszögezte: jogos a háborgás.

- A város vezetésének kötelessége orvosolni a paliniak panaszait, megteremteni a biztonságos közlekedés feltételeit, megcsináltatni az árokrendezést, a parkolókat, a járdákat és a buszmegállókat - így a képviselő. - Ezek évek óta szerepeltek a költségvetésben, mégsem került sor rájuk, hiába szorgalmazom a testületben, s jeleztem a Közútnál és a VIA Kanizsa Zrt-nél. Az egymilliós képviselői keretemet az új buszmegálló építésére ajánlottam fel, de pénzhiányra hivatkozva azt se építik meg, bár az engedélyek is megvannak. Az Alkotmány utcából kitiltott kamionok vezetőivel szemben a rendőrségnek kellene fellépni, a romhalmaz eltüntetése, az iskolához vezető járda kiépítése városi feladat, akárcsak egy közösségi ház kialakítása, ami a miklósfai, bajcsai, bagolai városrészben már adott. Az Inkey utcánál 400 család helyzetét javítaná az autópálya-zajvédő fal, amit újra a közgyűlés elé viszek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!