Hírek

2011.07.15. 07:00

Távozik a zalai rendőr-főkapitány?

Laptársunk, a Vas Népe információi szerint a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Tiborcz János dandátábornok veszi át dr. Halmosi Zsolttól a Vas megyei rendőr-főkapitányi posztot.

zaol.hu

Dr. Tiborcz János az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán diplomázott, majd elvégezte a Rendőrtiszti Főiskola rendőrtiszti átképző tanfolyamát. Doktori fokozatát a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának Doktori Iskolájában szerezte, s rendelkezik közigazgatási szakvizsgával is. Hivatásos rendőri szolgálatát 1980-ban kezdte. Az eltelt időszak alatt több posztot is betöltött a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon, megbízott vezetője volt Körmendi Rendőrkapitányságnak, tevékenykedett miniszteri biztosként és volt a Belügyminisztérium humánpolitikai helyettes államtitkára is.  2005 és 2007 között a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola igazgatója volt.  2007 óta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, november 15-én váltotta dr. Nemes Zoltán dandártábornokot.
 

 

A zalai főkapitány 18 évet szolgált Vas megyében, most úgy tűnik, mintegy 4 éves zalai kitérő után újra visszatér a szomszéd várba. 
Lapunk mukatársa, Varga Andor telefonon érte el a főkapitányt csütörtökön este, ám dr. Tiborcz János nem nyilatkozik, s egyelőre az ORFK sajtóügyeletén nem kívánták kommentálni a hírt. 

Egyes forrásokból  viszont már hallani, hogy dr. Tiborcz János helyére Vas megyéből érkezik majd utód, de más információk szerint  a dandátábornok helyét átmenetileg a  bűnügyi igazgató, Szukics Ferenc r. ezredes veszi át.



Vas Népe úgy tudja, a vasi főkapitány,  dr. Halmosi Zsolt a jövőben az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) rendészeti főigazgatójaként dolgozik tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!