Hírek

2011.07.01. 15:25

Szakály Aurél Témüller és és Spittigue mellett Almádyt is játssza a Kvártélyházban

Rövidszárú farmernadrág, lábszárközépig húzott zokni és magas sarkú cipő: a risztorante után epekedő kávézós, Giovanni szerepében láthattuk az első kvártélyházi szezonban, felejthetetlenre sikeredett az alakítás. Szakály Aurélt akkor fedezte fel magának a közönség, de talán a szakma is.

Péter Gyöngyi

Ötödik szezonját kezdi a szabadtéri teátrumban Szakály Aurél is: idén Spittigueként a Charley nénjében és Témüllerként A padlásban tűnik majd fel, illetve az idei premierelőadásban, a Játék a kastélyban című produkcióban Almády, a színész szerepében láthatjuk.

– Jó kis epizódszerep, azon dolgozom, hogy nevethessen a közönség – említette a színművész, aki a figura kedvéért közelebbi kapcsolatba került a francia nyelvvel: – Tizenkét francia mondatom is lesz, ezeket tanultam meg legelőször...


A körmedi fiatalember egészen más, a színház világától kissé idegen „műfajban”, programozó matematikus diplomával a zsebében kezdett dolgozni Nagykanizsán.

– Senkit sem ismertem a városban, így mivel akkoriban indult egy színjátszó tanfolyam, jelentkeztem – idézte fel, miért és miként ismerkedett a kulisszák világával. – Egy idő után aztán már fontosabb lett a színház, ezért otthagytam a jó fizetésemet, és eljöttem annak töredékéért Zalaegerszegre, a Hevesi Sándor Színház stúdiójába. Már tíz éve itt voltam, amikor a fizetésem anynyi lett, mint a nagykanizsai munkahelyemen annak idején... Nem bántam meg persze a váltást, mert ezt a munkát élvezem, azt meg nem kedveltem annyira, igaz, voltak olyan időszakok a színházi pályám során, amikor úgy éreztem, hogy teljesen értelmetlen az egész.

Népszerűsége vitathatatlan, ma már nem meglepő számára sem, ha megszólítják a járókelők.





– A Kvártélyház sokat segített abban, hogy jobban megismerjen a közönség, több lehetőséget kaptam mint egyébként – folytatta a művész, aki sokat profitált a szabadtéri előadásokból, amit a nézők a kőszínházban, például az Othello Gyulaházán című darabban, illetve legutóbb a Liliomfiban, az ifjú Schwartz vagy a Primadonnákban Larry megformálásában is viszontláthattak. – A Kvártélyházban az a jó, hogy sok mindent kipróbálhat az ember, nagyobb a szabadság, persze csak egy bizonyos határig. Nyár van, meleg van, felettünk a csillagos ég, a közönség pedig szórakozni jön...

Nem kerülhető meg a kérdés, vajon a színpadon viselt öltözékeinek kiválasztásánál mekkora szerepet vállal.
– A jelmezeket rendszerint Szőke Júliával választjuk ki – válaszolta Aurél –, ő egyébként általában rám bízza a végső döntést... 



KVÁRTÉLYHÁZ - Olvassa el dossziénk cikkeit IDE KATTINTVA!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!