Hírek

2011.07.07. 11:31

Megtalálták és őrizetbe vették a holokauszt-emlékmű rongálóját

Nem egészen két nap leforgása alatt elfogták a zalaegerszegi holokauszt-emlékművet megrongáló férfit, s meglettek az eltulajdonított bronz elemek is.

zaol.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, július 4-én tett feljelentést a Rendőrségen a Zalaegerszegi Zsidó Hitközösség elnöke, mert a zalaegerszegi Göcseji úton levő holockauszt-emlékmű bronzszobrairól több darabot lefűrészeltek és eltulajdonítottak.  A helyszíni szemle során kiderült, hogy a szobrokról kettő fél bőröndöt, valamint egy fél pár cipőt lefűrészeltek és eltulajdonítottak.

A bűncselekmény elkövetése miatt a szobrokban több mint 200.000 forint kár keletkezett, az emlékhely megrongálása pedig további károkkal járt.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság lopás bűntettének gyanúja miatt rendelt el nyomozást a bűncselekmény elkövetőjének felderítésére.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai 2011. július 6-án elfogtak és őrizetbe vettek egy zalabaksai férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a bűncselekményt elkövette. A rendőrök megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított szoborelemeket is.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság kezdeményezte az őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatását.

 

 


Kapcsolódó cikkeink, kattintson az alábbi címekre:

2011. július 4.
Ismét megrongálták a zalaegerszegi holokauszt-emlékművet


2010. december 06
Megint meggyalázták a holokauszt emlékművet Zalaegerszegen


2010. szeptember 10.
Térfigyelő kamera a zalaegerszegi holokauszt emlékműnél


2010. május 3.
Ismét megrongálták a holokauszt-emlékművet Zalaegerszegen


2010. április 6.
Megrongálták a holokauszt emlékművet Zalaegerszegen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!