Hírek

2011.07.03. 08:20

Leginkább a gyerekek élvezték: bivalyfesztivál Kápolnapusztán (képgalériával)

Kézműves kirakodóvásár, játszóház, finom ételek, s persze a dagonyázó bivalyok fogadták szombaton a látogatókat az 5. alkalommal megrendezett bivalyfesztiválon Kápolnapusztán.

Sámel József

Zsandár, a kápolnapusztai rezervátum hét mázsás tenyészbikája egykedvűen figyelte a turistákat, bár neki is feltűnhetett, hogy jóval több látogató érkezett, mint egy átlagos hétvégén. De miután a bivalyok nem izgágaságukról híresek, Zsandár is szépen elnyújtotott a legelőn, s bár szeme sarkából figyelte a fényképező látogatókat, amúgy ügyet sem vetett az emberáradatra.

- Jobb időre számítottunk, de szerencsére így is több százan érkeztek a fesztiválra, melyre igazi különlegességgel is készültünk - mondta  Kopek Annamária, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság turisztikai osztályvezetője. - A legnagyobb újdonság idén a bivaly- és szürkemarha szalámi, ami a nemzeti park saját terméke. Emellett természetesen egyéb étel- és italkülönlegességeket is kipróbálhatnak a látogatók, a fesztiválra ugyanis környékbeli termelőket is meghívtuk.

Enni- és innivalóban valóban nem volt hiány, a vendégsereg éppúgy megkostolta a bivalyételeket, mint a különleges bioszörpöket, a levendulából, gyermekláncfűből elkészített frissítőt.

- Nézd anyu, ott egy kis bivaly - mutatta lelkesen a borjak egyikét az alig 4 éves Pataki András, aki mint később szégyenlősen elárulta: még soha nem látott ilyen állatokat.

- Az interneten olvastunk a bivalyfesztiválról, s miután a Balatonnál nyaralunk, átruccantunk, hogy megnézzük a rezervátumot - mesélte a kisfiú édesanyja, Gerendás Cecília, aki maga is érdekesnek találta a fesztivált.

- A gyerkőcök Nagyatádon a nagyszülőknél nyaralnak, ők mondták, hogy érdemes eljönni ide, s megnézni a bivalyokat - árulta el Vadkerti Tóth Tihamér, aki családjával a tanösvényt járta végig.

A fesztivált egyébként a kisgyermekes családok élvezték a leginkább, hiszen a srácokat éppúgy lenyűgözte a bivalyok látványa, mint a játszóházban készíthető bőr karkötők, illetve origami figurák.


 
Kedvencek



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!