Hírek

2011.07.04. 18:39

Ismét megrongálták a zalaegerszegi holokauszt-emlékművet (frissítve)

Ismét megrongálták a holokauszt-emlékművet Zalaegerszegen; az alkotásról a bronzból készült bőröndöt, a tűsarkú cipőt és egy kismackót loptak el - közölte Siklósi Vilmos, a helyi zsidó hitközség elnöke hétfőn. Az ügyben a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el.

MTI

Siklósi Vilmos elmondta, hogy az emlékmű pénteken még sértetlen volt, a rongálást - amellyel több százezer  forintnyi kár keletkezett - hétfőn vették észre.
   
A hitközség vezetőjének közlése szerint az alkotást 2005-ben avatták fel, azóta tizennyolcadik alkalommal fordult elő, hogy megrongálták, vagy meggyalázták. A sorozatos rongálások miatt a város önkormányzata kivilágíttatta és 2010 szeptemberében térfigyelő kamerát is elhelyeztetett az emlékmű közelében. A rongálás tényét elvileg látnia kellett a városi önkormányzat támogatásával 2010 őszén felszerelt térfigyelő kamerának. 
   
A felvételeket a helyi rendőrkapitányság ügyeletéhez továbbítja a rendszer, ennek ellenére a tetteseket soha nem sikerült elfogni - Siklósi Vilmos.
   
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a rongálásról hétfőn érkezett  bejelentés a rendőrségre. Az ügyben a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el. Mint Salamon Róbert sajtószóvivőtől megtudtuk, a térfigyelő kamera értékelhető felvételeit is figyelembe veszik

Az emlékművet a holokauszt 60. évfordulóján állították a zsidó áldozatok emlékére a zalaegerszegi zsidó temető előtti parkban. A bronzzal díszített emlékművön annak a 868 zalaegerszegi polgárnak a neve olvasható, akiket 1944-ben hurcoltak el koncentrációs táborokba.

 



Kapcsolódó cikkeink, kattintson az alábbi címekre:


2010. december 06
Megint meggyalázták a holokauszt emlékművet Zalaegerszegen

2010. szeptember 10.
Térfigyelő kamera a zalaegerszegi holokauszt emlékműnél


2010. május 3.
Ismét megrongálták a holokauszt-emlékművet Zalaegerszegen


2010. április 6.
Megrongálták a holokauszt emlékművet Zalaegerszegen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!