Hírek

2011.06.18. 18:28

Sárkányhajók szállták meg a Csótót szombaton is

Verőfényes napsütésben, kiváló hangulatban zajlott szombaton a nagykanizsai Csónakázó-tavon a III. Kanizsai Sárkányhajó Bajnokság és Roadshow.

Horváth-Balogh Attila

A szervezők és a versenyzők abban reménykednek, hogy a folytatás sem lesz rosszabb, habár a meteorológusok vasárnapra hidegfrontot és 10 celsius fokos hőmérsékletcsökkenést ígértek.

Mint azt Varga Gábortól, az immár hagyományos rendezvényt a Kanizsa Turizmusáért Egyesülettel közösen lebonyolító Kanizsa Kajak-Kenu Klub elnökétől megtudtuk, pénteken az iskolai csapatok mérték össze tudásukat, a szombati-vasárnapi versenynapra pedig közel 80 felnőtt csapat, munkahelyi és baráti közösség nevezett az ország minden részéből.



Sárkányhajó bajnokság - pénteki fotók


Sárkányhajó bajnokság - szombati képek


- Úgy gondolom, hogy a verseny technikai vonatkozásaiban lehetnénk még profibbak, viszont az itt uralkodó hangulatot már nehéz felülmúlni - adott rövid értékelést Varga Gábor. - A versenyen értékes pontokat is be lehet gyűjteni, melyek jól jöhetnek az országos bajnokságban azon csapatoknak, akik ilyen céllal szállnak vízre. Nekik legalább 3 megmérettetésen részt kell venniük ahhoz, hogy a bajnokságban is értékelhetők legyenek.

A 10. futamot az olaj- és gázipari berendezéseket gyártó nagykanizsai DKG-EAST Zrt. "Kútfejek" nevet viselő csapata nyerte, ezzel jogosultságot szerzett a vasárnapi, a végeredményt meghatározó részvételre.

- Tavaly is itt voltunk, az akkori "kemény mag" most újabb tagokkal egészült ki - tudtuk meg Szakonyné Tima Erikától, a csapat alkalmi szóvivőjétől. - A sárkányhajó-verseny azon túl, hogy mindenkinek felhőtlen kikapcsolódást, kiváló testedzést jelent, nagyon jó csapatépítő tréning, itt mindenki megtanulja, hogyan kell egy irányba húzni...

Volt, aki halmozta az élvezeteket, Zab Edina például 2 csapatban is evezett. Mint azt elmondta: rendkívül jól érezte magát, versenyzőként és a küzdelmek szemlélőjeként egyaránt.

A rendezvény vasárnap is számos kísérőprogrammal várja az érdeklődőket.


Pénteki beszámolónk a bajnokságról:
Vízre szálltak a sárkányhajók Nagykanizsán (képgalériával)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!