Hírek

2011.06.16. 16:06

Hat ország pénzügyi szervezeteinek sportolói találkoztak

Hévízen csütörtökön kezdődött el a pénzügyi szervezetek hagyományos sportprogramja, a Nemzetközi Pénzügyi Torna. Az idei, immár ötvenhatodik találkozót a fővárosi Pénzügyőr Sportegyesület szervezte meg.

Horányi Árpád

A vasárnapig tartó eseménysorozatra a magyar képviselet mellett osztrák, német, francia, belga és luxemburgi résztvevők érkeztek, s e hat ország pénzügyi tisztviselői négy sportágban versengenek egymással.

A Pénzügyőr Zenekar közreműködésével lezajlott megnyitón, a hévízi városháza előtti téren házigazdaként Papp Gábor polgármester mondott köszöntőt, egyszersmind be is mutatva néhány gondolattal a várost a felsorakozott csapatoknak. Beszélt a sport, az egészség és a turizmus kapcsolatáról, s arra kérte a sportolókat, hogy szabadidejükben keressék az alkalmat a hévízi vendégszeretettel való megismerkedésre.


Nagy József, a Pénzügyőr SE ügyvezető elnöke elmondta: közel kétszáz versenyző vesz részt a vetélkedésben, s köztük harmincan magyarok. Az eredeti rendező, Görögország vámigazgatása visszalépett a viadaltól, az ezután kiírt pályázaton pedig Hévíz egy francia várossal mérkőzött meg sikerrel a rendezés jogának elnyeréséért.

A csapatok menetzenére vonultak el a megnyitó végén, majd elkezdődtek a mérkőzések. Az asztaliteniszezők a Bibó István Gimnázium tornatermében versenyeznek, a sakkozók a városháza dísztermében ültek a táblák elé, de ott van a helyszínek közt a hévízi és az alsópáhoki focipálya, valamint a cserszegtomaji Club Dobogómajor teniszcentruma is. A viadal szombat este zárul eredményhirdetéssel, a csapatok vasárnap utaznak el a városból. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!