Hírek

2011.06.25. 12:03

Fejlesztés Zalaszentgróton: beindult az iskolafelújítás is

Az ünnepélyes avatást ugyan a tervezettnél kissé később tartják, ám befejezték a zalaszentgóti Templom tér rekonstrukcióját. A kisvárosban a napokban újabb háromszázmilliós beruházás vette kezdetét.

Sámel József

Baracskai József polgármesterrel minderről és a tervekről beszélgettünk. Elöljáróban elmondta: a tér visszakapta eredeti nevét, s bár pár héttel meghosszabbították a kivitelezői szerződést, s néhány kisebb finomítás még hátravan, a tér elkészült: azt a Zalavölgyi Kultúrtivornya résztvevői birtokba is veszik.

- A Templom tér a város méltó központjává vált, látvány és funkciók szempontjából egyaránt – fogalmazott, hozzáfűzve: megállni nem lehet, nem szabad, a tanév végével megkezdődött az iskolarekonstrukció, melynek keretében mintegy háromszázmilló forintot fordítanak az intézmények felújítására, valamint arra, hogy további tartalommal töltsék meg az oktatást. Az augusztus végéig, szeptember elejéig befejeződő munkálatok mindkét iskolaépületet érintik.


- A Zrínyi és Csányi épületben egyaránt felújításokat végeznek a szakemberek, a zeneiskola pedig a pályázatban vállaltaknak megfelelően átköltözik a Csányi-iskola második emeletére – tette hozzá. – Az ezzel kapcsolatos átalakítás nem fejeződik be az új tanév kezdetére, így a zeneiskolások a jövő tanévben maradnak a Batthyány utcai intézményben. A rekonstrukció nagy öröm, az oktatás ugyanis fontos terület.

A város további pályázatokban is gondolkodik, céljaikat csak az önerő korlátozhatja – mondja a polgármester.

- Régi terv, s újra megfogalmazódott, hogy folytatni kellene Zalaszentgróton a kerékpárút programot. Lehetne tovább építeni a meglévőt, de még fontosabb lenne a termálfürdőhöz vezető szakasz kialakítása. A lehetőségeket felülvizsgáljuk. A belterületi csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése szerepel a tervek között, pontosan úgy, mint az energetikai pályázatok. Ez utóbbi takarékosság és hatékonyság szempontjából nagyon fontos lépés lenne.

- Baracskai Józsefet a munkahelyteremtésről elmondta: a volt tanműhelyben vállalkozás indult, s tárgyalnak több céggel. A városban benzinkutak épülnek, egy cég telkeket alakít ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!