Hírek

2011.05.28. 07:05

Vizsgáztatják a drótszamarat (képgalériával)

A bicajok felsorakoztak, a söjtöri iskolások izgatottan várják, vajon szeretett kétkerekű járgányuk átmegy-e a vizsgán, és megkapja-e a Szuperbringa igazolást.

Kiss Anna

A Szuperbringa program az Országos Baleset-megelőzési Bizottság és a Nemzeti Közlekedési Hatóság közös kampánya, mellyel szeretnék felhívni az iskolák figyelmét is a közlekedésbiztonságra. A söjtöri általános iskolában a rendőrség és a közlekedési felügyelőség szakemberei vették górcső alá a kerékpárokat.

- Meglepő, hogy ilyen sok iskola jelentkezett a programra - meséli tapasztalatait Horváth László százados. - Sajnos nagyon sok kerékpáros baleset történik az országban, ezért szeretnénk felhívni az iskolások és szüleik figyelmét arra, hogy jól felszerelt kerékpárral közlekedjenek. Gyakori hiányosság, hogy nem megfelelően fog a fék vagy nincs csengő a biciklin. Elmondjuk a szükséges változtatásokat, ha kell, még a féket is beállítjuk a gyerekeknek. Nem extra tartozékokra vagyunk kíváncsiak, csak az alapfelszereltség legyen meg.


- Ellenőrizzük a kormányberendezést, a lámpákat, a csengőt, a féket - tudtuk meg Felföldi Tibortól, a Zala Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség főtanácsosától. - Nem mondom, hogy sok szuperbringa matricát osztottunk ki, de reméljük, a közelgő gyermeknap alkalmából a szülők pótolják az esetleges hiányosságokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!