Hírek

2011.05.13. 17:15

Várhatóan két hétre lezárják a Munkácsy utcát

A jövő hét második felében lezárják a zalaegerszegi Munkácsy utcát, mert vízvezetékeket cserélnek a belváros- rehabilitációs program keretében kezdődő burkolatfelújítás előtt.

Szabó Judit

A Zalavíz Zrt. a régi azbesztcement ivóvízvezetékeket cseréli ki, mielőtt új burkolatot kap az útszakasz, hogy egy esetleges csőtörés vagy meghibásodás miatt ne kelljen felbontani majd az utca belváros-rehabilitáció keretében megszépülő felszínét. A közműveket érintő munkálatok két ütemben zajlanak, és a jövő hét második felétől (csütörtöktől vagy péntektől) körülbelül egy hónapig nehezítik majd a közlekedést a piac térségében.

Böcskey Zsolt, a Zalavíz Zrt. főmérnöke arról tájékoztatta lapunkat, hogy a felújítás a Munkácsy utca Kazinczy tér és Sütő utca közötti szakaszán kezdődik, amit teljesen lezárnak, várhatóan két hétre. Ezt követően a Munkácsy utca városközponttól távolabbi részén, a Sütő és a Szeglet utca közötti szakaszán cserélnek ivóvízvezetékeket. Ez idő alatt a célforgalom számára lehetővé teszik a közlekedést. A beruházás során körülbelül 150 méter vezetéket cserélnek ki. A korszerűsítés mintegy hétmillió forintból valósul meg a zalaegerszegi önkormányzat finanszírozásában. A Zalavíz a közlekedők türelmét kéri, míg tart a munka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!