Hírek

2011.05.31. 17:24

Változó forgalom Hévízen: egyirányú lesz a Honvéd és az Arany János utca egy része

Hévíz közlekedésének szabályozásával és közterületeinek használatával kapcsolatosan fogadott el újabb rendeletmódosító javaslatokat a képviselő-testület a keddi ülésén.

Horányi Árpád


A dél-nyugati városrész közlekedési és parkolási koncepcióját megtárgyalva döntöttek   a Honvéd utca és az Arany János utca egy-egy szakaszának egyirányúsításáról.   Ezekkel a változtatásokkal a teljes dél-nyugati városrész forgalmi helyzete illeszkedik  az új közlekedési koncepcióhoz, balesetveszélyes helyzetek szűnnek meg, s  javul a parkolási lehetőség.  

 

A közterületek hasznosítására   előírtak kibővültek azzal, hogy utcazenészként való szereplési engedélyt csak akkor ad ki a hivatal, ha a kérelmező     a hangszerrel kapcsolatos zenei képzettséget tud igazolni.

Városi rendezvények esetén a közterület használattal kapcsolatosan  alkalmilag, egyedi elbírálással engedményeket lehet tenni.   

Módosították továbbá az óvoda alapító okiratát, a bölcsőde indításával és ezzel együtt az intézmény átszervezésével összefüggésben.
Halász Gábor, a Festetics Művelődési Központ igazgatója az intézmény programtervéről adott tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!