Hírek

2011.05.08. 17:55

Három jelöltből Bécs Tiborné Kustánszeg polgármestere

Mint ismert, a közelmúltban tragikus körülmények közt elhunyt a település volt polgármestere, s emiatt időközi választást tartottak vasárnap a göcseji településen.

Hajdu Péter

Vasárnap 6-tól 19 óráig volt lehetősége a falu lakóinak eldönteni, ki legyen Kustánszeg új polgármestere.
 
Délelőtt Bodó Jánosnétól, a helyi választási bizottság elnökétől érdeklődve megtudtuk, három független polgármester jelölt indult az időközi választáson. Közülük ketten tiszteletdíjasként, egy jelölt pedig megválasztása esetén főállású polgármesterként kívánta ellátni az önkormányzat vezetését.

Az összesen 444 szavazati joggal rendelkező kustánszegi választó közül kora délelőtti érdeklődésünkkor már 50-en leszavaztak. Az urnazárás, és a voksok 19 órát követő megszámlálása során kiderült, hogy a nap folyamán megjelent 209 szavazó mindegyike érvényes szavazólapot adott le. A három jelölt közül Németh Lajos 26, Srágli János 62, Bécs Tiborné 121 szavazatot kapott, így ő lesz Kustánszeg polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!