Hírek

2011.04.20. 05:27

Rejtélyes betegség: a 25 kilós Noémit Debrecenben vizsgálják

A debreceni egyetemi klinikán vizsgálták a közelmúltban Fekete Noémit, a lapunkban is bemutatott húszéves, mindössze 26 kilós lányt. Az eredményekre még várni kell.

Szalabán Attila

Levélben hívta újabb vizsgálatokra a Zalai Hírlapban január végén bemutatott, rejtélyes betegsége miatt testileg alulfejlett Fekete Noémit a debreceni gyermekklinika igazgatója, dr. Oláh Éva tanszékvezető professzor.

A kanizsai lánytól ismét vérmintákat vettek, s különböző ultrahangos vizsgálatokat is elvégeztek.

- Nagyon sokan megkerestek az elmúlt hónapokban, különösen sokat köszönhetünk egy támogatónknak, elvitt természetgyógyászhoz is, ráadásul a teljes kúrát kifizette volna. Az orvosi vizsgálatok azonban azt mutatták, hogy nem lett volna értelme, ezért nem csináltuk végig a procedúrát - ecsetelte Fekete Noémi és édesanyja, Zsuzsa.

A debreceni orvosok úgy vélték: az úgynevezett Seckel-, vagy a Nijmegen szindromák valamelyike lehet a kanizsai lány rejtélyes betegségének okozója. Harmadik eshetőségként másfajta kromoszóma törékenységi szindróma lehetőségét sem zárták ki. Egyelőre azonban nincs eredmény - a vérleletek elemzése várhatóan 2 hónapot vesz igénybe. Az is elhangzott, hogy szükség - tehát újabb eredménytelenség - esetén Noémi teljes géntérképét is képes a debreceni klinika elkészíteni.

A Nono becenévre hallgató lány örömmel újságolta: Joshi Bharat, az egyik kereskedelmi tévé indiai származású sorselemzője is meghívta nemrég. Mint mondta, műsoron kívül jót beszélgetett Joshival, aki úgy vélte: lelki eredetű a lány problémája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!