Hírek

2011.04.14. 06:24

Kanizsai kórház: csúszik a korszerűsítés

Bár megszületett a döntés a kanizsai kórház sürgősségi ellátásának korszerűsítését célzó pályázat határidő-módosításáról, még nem tekinthető véglegesnek.

Szalabán Attila

Mint korábban megírtuk, a város idei költségvetésének tárgyalásakor jelezte először a nyilvánosság előtt Cseresnyés Péter polgármester, hogy az önkormányzat a Kanizsai Dorottya Kórház pályázatával kapcsolatban támogatási szerződés-módosítási kérelemmel fordult az ESZA Nonprofit Kft.-hez, mint közreműködő szervezethez.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől (NFÜ) megtudtuk: a módosítást az irányító hatóság csak feltételesen engedélyezte, az a hiánytalan és formailag megfelelő dokumentáció benyújtása, valamint az ESZA Nonprofit Kft. szakmai támogatása esetén válik véglegessé. Ezen eljárás még folyamatban van.

A problémát a projektek építészeti kivitelezésére, orvos-technológiai eszközeinek beszerzésére irányuló közbeszerzés teljes eredménytelensége okozta, ami miatt a beruházás megvalósításának befejezése az eredetileg tervezett időponthoz képest jelentősen, 3 hónapot is meghaladó mértékben csúszik. Közrejátszott az is, hogy a közbeszerzési problémák miatt nem sikerült teljesíteni az előírást, hogy a támogatási szerződés megkötését követő 12 hónapon belül meg kell rendelni a megvalósításhoz szükséges szolgáltatások, áruk, munkák legalább 50 százalékát, illetve a megítélt támogatás legalább 10 százalékának felhasználását igazolni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!