Hírek

2011.03.30. 16:48

Csalók: 90 ezer forintot követeltek a csatornatisztítástért

Hívatlan csatornatisztítók próbálták a Sormáson működő Waldorf-óvodában pénzt szerezni. Szerencsére az önkormányzat munkatársai időben hívták a rendőrséget.

Szalabán Attila

A meglepetés erejét felhasználva igyekezett nemrég plusz bevételhez jutni egy kisebb társaság. A három fős, egyen munkaruhába bújt csapat a sormási Waldorf-ovinál jelent meg, az óvónőt arról tájékoztatva, hogy a szennyvíz-rendszert jöttek tisztítani.

- Az óvónő nem értette a helyzetet, de mivel az épület önkormányzati tulajdonban van, úgy gondolta, hogy a falu vezetése küldte a munkásokat, megengedte tehát, hogy tegyék a dolgukat - idézte fel a történteket Flumbort Zoltán fenntartó-alapító. - Egy óra múlva jelentkeztek nála, hogy végeztek, kérik a fizetségüket. Ez volt a szerencse, kiderült, hogy nem ismerik a Waldorf óvoda és az önkormányzat viszonyát. Az óvónő beküldte őket a polgármesteri hivatalba, ahová el is mentek, 90 ezer forintot követelve. Ott azonban nagyon gyorsan rájöttek a turpisságra, hogy hívatlanul érkezett a társaság, és értesítették a rendőrséget.

Salamon Róberttől, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől megtudtuk, az ügyben a kanizsai kapitányság nyomozást rendelt el. Nem csak a sormási esetben vizsgálják, hogy csalás történt-e, ugyanis a közelmúltban máshol is feltűnt a hívatlan, csatornatisztítást vagy mást végző társaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!