Hírek

2011.02.01. 13:21

Rejtélyes betegséggel küzd Noémi: géntérkép mutathatná meg a bajok okát

Teljes géntérkép elkészíttetését javasolja a lapunkban bemutatott Fekete Noémi rejtélyes betegségének meghatározása érdekében egy professzor.

Szalabán Attila

Mint arról szombaton beszámoltunk, a nagykanizsai Fekete Noémi rejtélyes betegséggel küzd: a húszéves lány születése óta rendkívül nehezen fejlődik, jelenleg alig 26 kilogramm a testsúlya. Számos vizsgálaton esett keresztül, a legjobb hazai egészségügyi intézmények nemzetközileg is ismert doktorai foglalkoztak vele - ám egyelőre nem tudták megállapítani, hogy mi okozza szervezetében a bajt.

Riportunk megjelenése után azonban most új remény csillant fel Noémi számára. - Az MTA doktora tudományos címmel is büszkélkedő Dinya Zoltán professzor úr megvizsgált, és egyértelműen azt javasolta: egy németországi klinikán készíttessünk el egy teljes géntérképet, s az szerinte fényt derít a betegségem okára - jelezte a Nono becenévre hallgató lány.

- Megpróbálunk körülnézni azért Magyarországon is, hátha valamelyik hazai klinika is foglalkozik ezzel. A kanizsai fiatal bízik benne, hogy a géntérkép elkészültével végre megnyílik az út a gyógyulása felé. Csakhogy az ehhez szükséges procedúra meglehetősen költséges - ezért a család a lehetőségek keresése mellett segítőkész cégek, emberek támogatását szeretné majd kérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!