Hírek

2011.02.07. 16:56

Hazatérők a tehetségekért: művészek, szakemberek vállaltak szerepet

A Zalai Hazatérők Egyesülete pályázati támogatással tavaly indította útjára tehetséggondozó programját, mely iránt jelentős az érdeklődés.

Sámel József

Boda Adrienn, a szervezet elnöke érdeklődésünkre elmondta Zalaszentgróton: múlt hét közepén kezdődtek meg a jelentkezők és a mentorok megbeszélései, egyeztetései.

– A Hazatérés a tehetségekért elnevezésű programmal – amellett, hogy információs bázist szeretnénk létrehozni – az a célunk, hogy a jó képességű fiatalok mellé megfelelő embert válasszunk, olyan mentorokat, akik segítenek a továbblépésükben, az érvényesülésükben – mondta, hozzátéve: ezt mindannyian önkéntes alapon végzik, s nagy öröm, hogy neves előadó- és képzőművészek is találhatók közöttük. De ott vannak a sorban az élet különböző területein jól dolgozó pedagógusok, szakemberek is.


A programra egyébként hatvan fiatal jelentkezett, akik segítőikkel részletesen megbeszélik a teendőket. A program részeként a Városi Művelődési Központban szombaton kiállítás nyílt a tehetségek alkotásaiból és a korábbi Csiga pályázatra készült munkákból, a tárlatot szombatig tekinthetik meg az érdeklődők. A Hazatérők a tehetségekért program záróeseménye az előadóművészek fellépése lesz.

– A programot természetesen szeretnénk folytatni, a lehetőségeket keressük, azokról egyeztetünk a résztvevőkkel is – tette hozzá Boda Adrienn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!