Hírek

2010.12.22. 14:10

Meglepődtél az új iWiW-re kattintva? Az átalakulás kulisszatitkai

2010. december 17-én megújult az iWiW. Mindenki olvashatta, láthatta, kipróbálhatja és használhatja. De mi van a megújulás mögött? Lássuk a tényeket!

zaol.hu

2010-ben hatalmas arculati és funkcionális megújuláson ment át az Origo Zrt. portfóliójába tartozó iWiW közösségi portál. A nyolc hónapon át tartó fejlesztés végső fázisa volt az új design, amelyet a fejlesztők az elmúlt héten élesítettek. Ötven ember dolgozott ezen, akik 5,7 millió e-mailt váltottak, 24.000 telefonhívást bonyolítottak le és 69 milliószor kattintottak a végső eredmény elérése érdekében!

A fejlesztők 200 órányi megbeszélést és 342 millió billentyűleütést tudhatnak maguk mögött, amelyet 1600 órányi PhotoShop munkával színesítettek.

„Az iWiW redesign elsődleges célja volt, hogy a 2010-es elvárásoknak megfelelő kinézetet kapjon a közösségi portál. Abban bízunk, hogy a korszerű design egyrészt otthonosabb érzést kelt, másrészt egy trendi kinézetű, fiatalos oldalon nyilvánvalóan mindenki szívesebben van jelen” – mondja Novák Péter, az Origo Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Magyarország legnagyobb és legnépszerűbb közösségi portálja 2002-ben indult útjára és amellett, hogy kulcsszerepet játszott az internethasználat elterjedésében, igazi közművé is vált a hazai piacon. Mára 4,7 millió regisztrált felhasználója van; naponta 1,2 millió ember keresi fel az iWiW-et és tölt ott átlagosan 12 aktív percet. Hetente 7000 új felhasználó csatlakozik a közösségi portálhoz, és naponta 400.000 új ismeretség kötődik!

„Jelenleg összesen 80 millió kép és 2,8 millió album van az iWiW-en, ami hetente 1 millió képpel, és ezzel egyetemben 300 ezer új képhozzászólással bővül – mesél a számadatokról Kovács Gergely, az iWiW vezetője. – Ezt a 80 millió képet az átalakításkor újra kellett méreteznünk, beleértve a kis és a közepes előnézeti-, bélyegképeket is, ami 240 millió új képet jelentett számunkra. Ez a munkafolyamat egy hónapot vett igénybe és 25 szerveren, szerverenként három szálon futtatva végeztük. Egyébként jelenleg 200 szerveren üzemel az iWiW.”

A csapat 95.000 órát volt ébren, miközben 3950 liter üdítőt, 10.005 liter kávét, 12 kg pogácsát és 790 pizzát fogyasztott el. A fejlesztők között az „Ez már nem fér bele” válasz 223-szor, míg az „Erre most nincs időm!” kijelentés 582-szer hangzott el. És a nyolc hónap során két újszülött érkezett a csapatba, akik – a sorsszerűségből adódóan – bizonyára biztosítják majd az iWiW folytonosságát is - tudtuk meg a www.corp.origo.hu közleményéből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!