Hírek

2010.12.27. 18:14

Korszerűbb lesz az idősotthon Letenyén

A napokban az évek óta tartó korszerűsítési program újabb üteme zárul a letenyei Kolping idősotthonában.

Horváth-Balogh Attila

Kanyik Csaba, a 150 lakót számláló Petőfi utcai intézmény vezetője elmondta: a fenntartó, a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet az idei költségvetésében 18 millió forintot biztosított a fejlesztésekre. A munkálatok keretében megújultak az épület folyosói, a kivitelező szakemberei kicserélték a burkolatokat, a falakat újravakolták, festették. Korszerűsítették a villamos hálózatot, illetve a fürdőszobai helyiségeket is, ez utóbbiakat teljesen újjáépítették. Amire már nagy szükség volt, ugyanis a vizesblokkokhoz 30-35 éve nem nyúltak hozzá.

Kanyik Csaba jelezte: hozzákezdtek a szobák felújításához is, mely során ugyancsak burkolatcserére, vakolatjavításra, festésre, s ahol kell, a nyílászárók cseréjére és a villamos hálózat felújítására kerül majd sor a következő időszakban. A folyamat egy kicsit az otthon belső tereinek átrendezését, átalakítását is jelenti a praktikum és az észszerűség jegyében, tette hozzá.

A beruházás során kialakítanak még 2 új nővérpultot, továbbá beszereztek 2 mosógépet és egy szárító-berendezést is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!