Hírek

2010.11.01. 16:09

Az idősek ügye egyre fontosabb

A nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület meghívására a dél-zalai városba látogatott Iván László gerontológus professzor, a kormány idősügyi szakpolitikusa.

Szalabán Attila


A neves szakembert a civil szervezet nevében Balogh István elnök és Budavölgyi Kálmán ügyvezető elnök köszöntötte, s mutatta be számára tevékenységüket, valamint a kanizsai idősek helyzetét. Ezt követően a professzor a Halis István Városi Könyvtár tanácskozótermében tartott előadást.

 - Tudjuk, hogy az idősügy egyre fontosabb lesz társadalmunkban, de szerte egész Európában  szögezte le beszédében Cseresnyés Péter polgármester.  - A politikának pedig óriási szerepe van abban, hogy a helyzetet kezelje, és a gondokat orvosolja.

Előadásában Iván László elöljáróban jelezte: az idősödést nem tekinti másnak, mint időbeni változások sorozatának. Szerinte életünk alatt elsősorban az esélyeink és kockázataink aránya változik: előbbiből egyre kevesebb, utóbbiból pedig több lesz.

A professzor beszélt az emberiségre zúduló óriási információ áradatról is, és arról, hogy egyszerűen nem marad időnk felismerni a lényeget. Kitért arra is: az első igazi szegregáció, mely embert érhet, akkor következik be, ha nem tanulunk meg élethosszon keresztül tanulni  ekkor ugyanis önmagunkat rekesztjük ki. Ezért pedig a család a felelős Iván László szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!