Hírek

2010.10.21. 05:31

Már csak öt jelölt akar polgármester lenni Letenyén

Két jelölt is visszalépett a jövő hét végére ismételten kiírt polgármester-választás küzdelmeitől Letenyén - tájékoztatta lapunkat Baloghné Andel Zsuzsanna jegyző, a helyi választási iroda vezetője.

Szalabán Attila

Az október 3-i önkormányzati választáson Letenyén rajthoz álló hét polgármesterjelölt közül a megsemmisített eredmény szerint 253 szavazatot szerzett független Gyergyák Zoltán, valamint a szintén független, 97 voksot kapott Rontó Károly Pál nyilatkozott írásban arról, hogy nem kívánja magát megmérettetni a bíróság döntése nyomán megismétlésre kerülő polgármester-választáson. A jelenlegi helyzet szerint tehát október 30-án már csak 5 polgármesterjelölt közül választhatnak a letenyeiek.

- Azért döntöttem így, mert csak egyetlen körzetben törölték el az október 3-i eredményeket, így nem látok reális esélyt arra, hogy polgármester lehessek - mondta Gyergyák Zoltán, aki arra a kérdésünkre nem kívánt válaszolni, hogy támogat-e valakit a versenyben maradó jelöltek közül.

- A választás napján érdeklődtem, hogy mi van az otthonban, ekkor tudtam meg, hogy a delegáltam nem lehetett ott a mozgóurnás szavazásnál. Amikor kiderült, hogy mi is történt, felhívtam Kuprivecz József jelölttársamat, és jeleztem, hogy mindenben támogatom. Úgy gondolom, Letenye érdeke, hogy ő nyerjen - fogalmazott Rontó Károly Pál. - Ezért döntöttem úgy, hogy visszalépek, és arra kérem az engem támogatókat: szavazatukkal segítsék az általam szakmailag felkészültnek tartott Kuprivecz Józsefet.


Önkormányzati választás 2010

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!