Hírek

2010.10.08. 19:47

Lejáratási rágalom? Botrány egy levél körül a zalakarosi MenDan hotelben

Egy az internetre felkerült levél kavart vihart Zalakaros egyik legnagyobb szállodájában, a MenDan Aparthotelben. A levelet állítólag a hotel tulajdonosa írta, s abban aktuális helyzetelemzés keretében a dolgozókat dorongolta le.

Szalabán Attila

Az Európán kívüli szerveren helyet kapott internetes portálra egy dolgozó megjelöléssel töltötte fel valaki a levelet, melyben állítólag Várkonyi Gyula, a szálloda tulajdonosa meglehetősen kritikus hangvételben fogalmazza meg észrevételeit az alkalmazottak tényleges szakmai tudásával, hozzáállásával, önálló munkavégzésével kapcsolatban.

Az interneten számos hozzászólással kiegészített levélre egy magát a hotel dolgozójaként azonosító olvasónk hívta fel a figyelmünket, aki neve elhallgatását  kérve azt állította: a munkahelyén 2 éve folyamatosan késik a bérek kifizetése, jogos jussukhoz csak 10-20 ezres részletekben jutnak hozzá az alkalmazottak. Az interneten olvasható levelet szerinte Várkonyi Gyula a részlegvezetőknek írta.

A részlegvezetők a levelet kinyomtatva  a többi dolgozó tudomására hozták a benne foglaltakat, valaki pedig lemásolta és feltöltötte a világhálóra. Mindennek eredményeként a legnagyobb keresőprogram  ma már a 4. találatként hozza a szóban forgó fórumot, melyen névtelen hozzászólók tettek közzé vádakat a tulajdonossal szemben,  s melyekre immár a menedzsment tagjai is reagáltak, cáfolva a felvetéseket.

- Valóban írtam egy belső használatú levelet, kizárólag a menedzsment számára, ám annak tartalma csak töredékesen, mi több: alaposan megmásítva került fel az internetre - mondta Várkonyi Gyula. - Érdemben nem is kívántunk foglalkozni vele, egészen addig, amíg vendégek nem jelezték, hogy mindez a rágalomáradat már előkelő helyen jelenik meg a világhálón. A rengeteg ottani felvetésből egyetlen dolog a valós: az elmúlt néhány hónapban a válság hatására részleges késedelmet szenvedtek a fizetések  de minden hónapban mindenki megkapta a teljes járandóságát. Valószínűsítjük egyébként, hogy a konkurencia áll a történtek mögött.


A MenDan igazgatója, Czimondor Nándor is úgy vélte, a közzétevő célja elsősorban a jól prosperáló szálloda lejáratása volt. Mint hangsúlyozta, bármit állítanak róluk névtelenül az interneten, nem felejtettek el dolgozni, s erőfeszítéseik eredményeként a válság kevésbé érintette a hotelt, mint az ágazat többi résztvevőjét.

A lapunknak név nélkül nyilatkozó dolgozó szerint a szállodától nemrég elbúcsúzott Szabó Gergővel kell beszélnünk merthogy őt kirúgták, amikor ki merte nyitni a száját. A nagykanizsai fiatalember kérdésünkre azonban ezt cáfolta, mint elmondta, tisztán szakmai indokok miatt távozott a szállodából, és saját magáról érzi úgy, hogy gyakornokként nem volt elég a tudása a MenDan-ban kötelező színvonalú munkavégzéshez. Az internetre kikerült vádakról szólva jelezte: a fizetések kifizetése tényleg csúszott az utóbbi időben, de legkésőbb 23-áig mindenki hozzájutott a béréhez, s rendben volt a társadalombiztosítása is.

Várkonyi Gyula elmondta: már járt a rendőrségen az internetre felkerült hamis információk miatt.


TÖBB MINT FÉLSZÁZ SZAKMAI DÍJ
A MenDan Aparthotelt a kilencvenes évek végén építették. A két épületben 308 szobával működő, négycsillagos komplexum több mint 150 embernek biztosít munkalehetőséget, a zalakarosiak mellett számos környékbelinek, így nagykanizsaiaknak is. Működésének színvonalát jelzi, hogy vezetése az átadás óta több mint félszáz szakmai díjat és elismerést vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!