Hírek

2010.10.08. 08:30

Kritikus állapotok: omlóban a partfal

Akár katasztrófahelyzet is kialakulhat Csáfordon a Lombos utcában, ha nem lesz pénz támfal építésére. Az átázott partoldal könnyen megindulhat.

Sámel József

 

Balogh Gábor azt mondja, évek óta pályáznak a támfal építésére, ám egyszerűen nem sikerült pénzt nyerniük a szükséges, veszélymentesítő beruházásra.

 

- A közelmúltbeli nagy mennyiségű csapadék miatt újabb károk keletkeztek, a város képviselő-testülete vis maior pályázatot nyújtott be az Önkormányzati Minisztériumhoz. Remélem, sikerrel járunk. A támfal megerősítésére 4,5 millió forintra lenne szükség a szakemberek szerint. Ha sokáig várunk, s jön egy erős, csapadékos tél, akár a közeli házak is veszélybe kerülhetnek, ha megcsúszik, s leomlik az így is teljesen átázott partoldal.

A közelmúltban Zalakoppányban is a csáfordihoz hasonló problémákat okozott a sok csapadék. A településen a víz utakat mosott alá, melyek veszélyessé váltak, s azóta a helyzet tovább romlik. A község 900 ezer forintot kért a vis maior pályázaton az elvégzendő munkálatokra. Nagy szüksége volna a településnek a támogatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!