Hírek

2010.10.12. 06:54

Gubaccsal karöltve: rendhagyó óra a fogyatékkal élők megismeréséért

A beszélő konyhai mérleg, s a testhőfokot bemondó hőmérő is tetszett a gyerekeknek, a legnagyobb sikert Gubacs, a vakvezető kutya aratta Zalaszentgróton.

Sámel József

A múlt héten tartott rendhagyó órának azonban mindennél jóval nagyobb volt az értéke. A diákok a fogyatékkal élők, elsősorban a gyengénlátók mindennapjaival, nehézségeivel ismerkedhettek.


Zalaszentgróton jártam középiskolába, ezért is választottam a rendhagyó órák helyszínéül a kisváros intézményeit - idézte az előzményeket Kuti Renáta, a Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesületének alelnöke. - Annak érdekében, hogy a gyerekek beleélhessék magukat a helyzetünkbe, hogy megtudják, miként is segíthetnek a fogyatékkal élőknek, a közép- és általános iskolában is programot szerveztünk. A tapasztalatok alapján jól döntöttünk, már az órákon számos pozitív visszajelzés érkezett, ám kértük is mindenkitől, hogy utólag írásban is juttassa el hozzánk a tapasztalatait, érzéseit, javaslatait. Az órán több segédeszközt is bemutattunk Szalai Sándorral, aki a Látásfogyatékosok Keszthelyi Kistérségi Egyesületének elnöke. Örülök, hogy segíteni is tudtunk, volt ugyanis egy kisfiú, aki megismerte az olvasólécet, s nagyon hasznosnak találta. Mondta, is hogy szól a szüleinek, vegyék meg, mert nagyban segítené a tanulásban.

A gyerekek megismerkedtek Gubaccsal, az egyesztendős labradorral, s megtudták: ő mennyire segíti gazdáját.


A Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete október 15-én 11 órától programot szervez a zalaszentgróti Városi Művelődési Központban. Fellép a Garabonciás Színpad, szavalnak látássérült emberek. A rendezvény ideje alatt információs pult működik, mely minden tekintetben segíti a fogyatékkal élő embereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!