Hírek

2010.09.24. 12:04

Őszi mulatságokba hívnak: hétvégi programajánló

Szeptember utolsó hétvégéje számtalan rendezvényt ígér. Megyeszerte szüreti mulatságokban kapcsolódhatnak ki a szórakozni vágyók, lesz kiállítás, táncverseny és ökonap is.

Zalai Hírlap


Apáczai vigasság
A zalaegerszegi Apáczai ÁMK vigasságba várja az érdeklődőket pénteken 15 órától. A program helyi közösségek főzőversenye nyomán vacsorapartival kezdődik, az ifjakat játszóházba invitálják, lesz kártyavetés, jóslás, csillagászati bemutató, kulturális műsor. A kamra titkai elnevezéssel kiállítást rendeznek házilag tartósított termékekből is, este közönség elé lép Sláger Tibó, valamint Szandi is. A rendezvényen minden évben akad látványosság


Jubiláló citerabarátok
A zene világnapja és a Válicka Citerabarátok Egyletének 20 éves évfordulója apropóján szombaton 17 órától ünnepélyes összejövetel lesz a Botfai Közösségi Házban.


Falunap
Szentgyörgyvölgyön szombaton 9 órakor kezdődik a falunapi program. Kiállítás, nemzetközi gulyásfőző-, teke- és gyermek szépségverseny, vasárnap focimeccs, katasztrófavédelmi bemutató lesz sok más mellett.


Kiállításmegnyitó
Zalaegerszegen, a Díszteremben pénteken 18.30-kor nyílik a 20 éves szlovén–magyar Nemzetközi Levéltári Kutatótábor című emlékkiállítás.


Rock and roll verseny
Zalaegerszegen, az Öveges ÁMK-ban rendezik vasárnap 12 órától a Nyugat-magyarországi Akrobatikus Rock and Roll Páros és Formációs Táncversenyt. A Rocky-Dilly kupára közel 20 nagyváros 350 táncosa nevezett.


Ökonap
A zalaegerszegi Belvárosi Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és partnerei ökonapot tartanak pénteken 10 és 15 óra közt a Dísz téren. Lesz játékos vetélkedő, ovis és iskolás „ökocogás”, ismeretterjesztő bemutató, ritmusgyakorlat PET-palackokkal, aerobik- és divatbemutató: utóbbin újrahasznosított anyagokból készült ruhákat viselnek a modellek.


Avatások
Pénteken 17 órától avatják a nemrég felújított Látóhegyi kápolnát, az ünnepségen szentmisét is tartanak.
Szombaton 16 órakor Becsehelyen, a Kis-hegyen avatják a Nagykanizsai Amatőrcsillagász Egyesület új obszervatóriumát, mely a Canis Minor nevet kapta.
Szombaton 11 órakor kerül sor Murakeresztúron az ÁMK avatására. Sigmund Romberg emléktábláját avatják szombaton 16 órakor Kanizsán, a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Művészeti Iskolában.


Táncra lábam
Szombaton 16 órától aprók táncával, ifjúsági táncházzal folytatódik a Táncra lábam... sorozat a kiskanizsai Móricz művelődési házban, 19 órától a Zalai Táncegyüttes lép fel.


Szépkorúak napja
Szombaton a település szépkorú lakóit ünneplik Garaboncon. A szentmise után a művelődési házban 13 órától kulturális műsor lesz.


Felújított orgona
Szombaton 17 órakor a Zalakomári Egyházközség szervezésében a szentmise keretében szentelik meg a templom nemrég felújított orgonáját.


Szüreti mulatságok
Szombaton traktoros szüreti felvonulást tartanak Pusztaszentlászlón. A menet 14 órakor indul a kultúrháztól, este bál, tűzijáték is lesz.
Szüreti felvonulással és kulturális műsorokkal egybekötött őszköszöntő programot tartanak szombaton Surdon.
Kanizsán a palini városrészben is lesz szüreti felvonulás, a lovas kocsis menet szombaton 14 órakor indul a sportpályáról.
Teskándon vasárnap 15 órakor indulnak a szüreti felvonulók az iskolától, 16.30- tól ugyanitt műsorral várják az érdeklődőket.
Lentiben szombaton rendeznek szüreti fesztivált 9 órától. Lesz nemzetközi konferencia a borturizmusról, délután főzőverseny, szüreti felvonulás, folklórműsor és divatbemutató lesz, fellép Csocsesz, Palcsó Tamás, az Irigy Hónaljmirigy és Szűcs Judit is.


Fogathajtó bemutató
Szombaton 13 órától kettes fogathajtó bemutató lesz Zalakaros mellett, Behiákpusztán.


Kórustalálkozó
Szombaton 10 órától a kanizsai Felsőtemplomban tartják a piarista iskolák kórusainak találkozóját.


Évforduló
Szombaton ünnepli fennállásának 40. évfordulóját a Fegyveres Erők és Testületek kanizsai nyugállományúak klubja a Honvéd Kaszinóban.


Avatás és szüret
Zalaszentgrót kisszentgróti városrészében vasárnap 12 órakor szentelik fel az új Civil Turisztikai Centrumot. A Romtoronytól 14 órakor indul a szüreti felvonulás, ezt fellépések, bemutatók követik.


Szentmise hálaadásként
Sümegcsehiben, a szőlőhegyi kápolnánál vasárnap 16 órakor Juliusz Janusz pápai nuncius pontifikál szentmisét hálaadásként John Henry Newman boldoggá avatásáért.


Móric-napi búcsú
Csesztregen hét végén Móric- napi búcsú lesz. Szombaton 11 órakor rendezik a nyugdíjasok találkozóját, 14 órától Zsupán József festőművész képeiből nyílik tárlat, ezt a településről szóló könyv bemutatója követi, s lesz terápiás kutyabemutató. A vasárnap 15 órakor kezdődő ünnepi szentmisét Kondákor Gyula ezüstmisés esperes celebrálja. Átadják és újraszentelik a felújított plébánia épületét is.


Filmvetítés
Hévízen, a Fontana Filmszínházban pénteken 18 órától vetítik a Rutinmunka – Egy hévízi gyilkosságsorozat története című magyar filmet. Vendég a rendező Bácskai Lauró István.


Rockkoncertek
Keszthelyen, az 512-es Clubban pénteken 20 órától a Rómeó Vérzik 15 éves jubileumi, a Moby Dick énekes-gitáros Schmiedl Tamás új zenekara, a Bloody Roots lemezbemutató koncertet ad. Vendég a Kóbor Angyal, a Fekete Bárányok és a Deep Inside.


Meseműhely
Lendván, a Színház- és Hangversenyteremben pénteken 18 órától rendezik a II. Zalai, Vasi és Határontúli Mesemondó Találkozó gálaműsorát.


Jótékonysági koncert
Keszthelyen a Karmelita Bazilikában a Kis Szent Teréz Plébánia Alapítványa tart jótékonysági estet szombaton 19 órakor.


Burgonyafesztivál
Keszthelyen a Balaton-parton vasárnap 10.30-tól tartják a 7. burgonyafesztivált. Versenyben készülnek a burgonyás ételek, szakmai kiállítás, termesztési tanácsadás is lesz.


Éremgyűjtők találkozója
Keszthelyen a Balaton Színházban cserenappal egybekötött találkozót rendez vasárnap 8–14 óra között a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete keszthelyi csoportja.


Száz táncos is ropja majd a színpadon
Fennállásának 20 éves jubileumát ünnepli a Baki Pántlika Néptáncegyüttes, mely ez alkalomból megrendezi az I. Pántlika Folklórfesztivál és Kézműves Vásárt is. A programot szombaton 13 órától tartják, a 17 órakor kezdődő gálán 100 táncos lép fel, derült ki az együttesvezető, Baloghné Bacsa Ibolya szavaiból a csütörtöki sajtótájékoztatón, melyen Vargáné Molnár Adél projektmenedzser a Göcsej Kapuja ÁMK kétéves tevékenységét bemutató kiadványról is szólt.


A horgászokat is várják
A horgászokat két helyszínen is várják hét végén. Kerkaszentkirályon vasárnap 14 órától horgász szakmai napot tartanak, melynek részeként Mura összeköt bennünket címmel magyarországi és horvátországi egyesületek együttműködési szándéknyilatkozatot írnak alá.
A Balaton- parton nem a tollé, hanem a pecaboté lesz a főszerep, Keszthelyen a hajókikötői móló mellett rendez horgászversenyt vasárnap 7 órától a Gyermekbarát közösség.


További zalai programok ITT!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!