Hírek

2010.09.02. 16:02

Alsóőösi tragédia: kizárt, hogy a zalai fiatalok ellen irányult volna a támadás

Az eddig beszerzett adatok szerint az augusztus 4-én Alsóörsön meggyilkolt főtörzsőrmester és az öngyilkosságot elkövető feltételezett tettes között nem volt kapcsolat. Az viszont biztos, hogy SZ. Bálint minden kétséget kizáróan öngyilkos lett, s a nyomozók kizárták, hogy a támadás esetleg a gépkocsiban ülő fiatalok ellen irányult volna

Halmos György

Dr. Fazekas Géza a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője  elmondta: kategorikusan még nem jelenthető ki, hogy nem ismerték egymást, de a bizonyítékok, adatok és tanúvallomások ezt támasztják alá. Hozzátette: jogsegély keretében a svájci hatóságok házkutatást tartottak Sz. Bálint lakásában, számítástechnikai eszközöket foglaltak le, több tanút is kihallgattak; az adatok jelenleg azt támasztják alá, hogy az elkövető és az áldozat között nem volt kapcsolat. (A rendőrség által vizsgált híváslisták sem támasztották alá a két férfi kapcsolatát.)

 A DNS-szakértői vélemények alapján az is kiderült, hogy a gyilkos fegyvert a 33 éves svájci-magyar kettős állampolgárságú férfi használta, és minden kétséget kizáróan öngyilkos lett a gépkocsija mellett.

 Az öngyilkossághoz használt pisztolyon megtalálták Sz. Bálint DNS-ét.

A férfi egy lövéssel lett öngyilkos, a töltényhüvelyt megtalálták, ez cáfolja azt a korábbi bulvárhírt, miszerint a férfi két lövést adott volna le az erdőben, ahol később megtalálták a holttestét. (Sz. Bálint egy lövészklub tagja volt Svájcban, Bázelben élt és egy irodában dolgozott.)

 A vizsgálatok szerint a tettes az alsóörsi kempingnél összesen tizenhárom lövést adott le, egy találta el az alibánfai fiatalt, míg Gamauf János főtörzsőrmestert több lövés érte.

Fazekas Géza szólt arról: kizárták, hogy a támadás esetleg a gépkocsiban ülő fiatalok ellen irányult volna. Sz. Bálint nem ismert senkit közülük, ez egy tragikus szerencsétlenség volt.

További részletek a cikk folytatásában a naplo-online.hu-n. Klikk ide!

 

 A tragédiáról szóló hírek a kapcsolt anyagok között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!