Hírek

2010.09.17. 11:48

A Fidesz nagykanizsai ígéreteit kéri számon az MSZP

Az MSZP és az MSZDP közös nagykanizsai polgármesterjelöltje szerint a Fidesz nem tartotta be négy évvel ezelőtti helyi választási ígéreteit, így valószínűleg a mostani kampányban elhangzó ígéreteit sem fogja beváltani.

MTI

Károlyi Attila pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: a Fidesz-KDNP frakciója, amely négy éve többséget szerzett, "izomból nyomta le az ellenzéki kezdeményezéseket", s éveken keresztül "más sem folyt a nagykanizsai közgyűlésben, mint az alpolgármester és a polgármester közötti áldatlan vita". Most a kórházrekonstrukcióra elnyert mintegy négymilliárd forintos támogatást is a "magukénak tekintik, holott azt még a Bajnai-kormány hagyta jóvá" - tette hozzá.
   
A baloldali polgármesterjelölt a Fidesz és a KDNP által 2007-ben kiadott, Nagykanizsa holnap című kiadvány pontjait részletesen taglalva jelentette ki: akkori választási ígéreteiből szinte semmit nem tartott be a pártszövetség. 
Közlése szerint például elmaradt az úthálózat fejlesztése, így egyebek mellett az elkerülő utak, új csomópontok vagy az M9-es autóút mihamarabbi megépítése. Négy év alatt tízmilliárd forint működő tőkét ígértek a városnak, de nem hoztak beruházókat, nem bővítették a város iparterületét és nem adtak kedvezményt beruházásokhoz.
   
Mint mondta, nem valósult meg a megújuló energiák mintavárosáról szóló elképzelés, nem létesült mélygarázs, ötszáz új parkoló, nem épültek önkormányzati bérlakások. A nyugdíjasoknak hét alkalomra szóló ingyenes belépést ígértek a városi uszodába és a strandra, de ez sem valósult meg, nem volt önkormányzati tankönyvtámogatás és nem indult művészmozi sem - sorolta a kiadvány pontjai alapján az elmaradásokat Károlyi Attila.
   
"Szigorú gazdálkodási rendet ígértek, de nem állt meg a város eladósodása, nem gyarapították a város vagyonát", viszont "felesleges átalakításokat hajtottak végre" önkormányzati cégeknél, ami miatt "lehet, hogy csontvázak fognak kiesni a szekrényből a Fidesz nagykanizsai kormányázásának elszámoltatása során" - fogalmazott a baloldali polgármesterjelölt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!