Hírek

2010.07.04. 16:20

Zenészek lepték el Zalakaros utcáit (képgalériával)

Utcazenészek szállták meg a hétvégén a dél-zalai fürdővárost, Zalakarost. A kora esti órákban tucatnyi amatőr banda muzsikált a város központjában a vendégek, s a maguk örömére.

Sámel József

Igazi fieszta hangulatot varázsoltak az utcazenészek péntek és szombat este a fürdőváros központjában. A tucatnyi  amatőr zenekar közül mindenki kiválaszthatta a számára kedveset, a bandák ugyanis különféle zenei irányzatokat - alternatív,  punk-rock, instrumentális, mulatós - képviseltek. A karosi közönség meg is hálálta a jó muzsikát, a zenészek elé letett  kalapokba szépen gyűlt a pénz.


- A zenekaroknak kötelező a kalapozás, hiszen ettől hiteles egy utcazenész - magyarázta Maitz Szilvia, a rendezvény főszervezője, aki férjével együtt korábban szintén ezt a műfajt gyakorolta. - Olaszországba sok ilyen fesztiválon vettünk részt, tulajdonképpen innen jött az ötlet, hogy idehaza is valami hasonlót szervezzünk. Az első utcafesztivált 12 évvel ezelőtt  Zamárdiban rendeztük, ahol a tavalyi esztendőben már 40 ezren látogattak ki a négy napos fesztiválra.

Mint azt megtudtuk: a karosiak is hallottak az utcafesztivál sikeréről, s a nyári programokat színesítendő hívták meg a zenekarokat.


- Mi csak egy hobbizenekar vagyunk, a csapatból mindenkinek van polgári foglalkozása, de a zene szeretetet összetart minket - árulta el Halmai Csaba, a Drágám, tévedtem! nevű budapesti zenekar vezetője, majd a szusszanásnyi szünetet követően ismét a húrok közé csaptak a srácok.

Az utcafesztiválon egyébként ír sztep táncosok, tűzzsonglőrök is felléptek, sőt pénteken Éles István és Bach Szilvia nevetette a közönséget.

Szombat este hatalmas kakaoke-partyt tartottak Majka vezetésével.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!