Hírek

2010.07.03. 17:41

Világbajnokságra készülnek a hajómodellezők (frissítve)

A Canissa Modellező SE a nagykanizsai Csónakázó tavon nagyszabású, több nemzetet felvonultató versennyel hangolódik az FSR túrahajók augusztus eleji orosházai világbajnokságára.

Benedek Bálint

A teljes magyar élmezőnyön kívül horvát, szlovén, szerb, szlovák és osztrák indulók is vízre teszik 3,5, 7,5 valamint 15 köbcentiméteres hajóikat. A szervező, kanizsai egyesület színeiben egyedül Boti Ferenc szerepel, de az augusztus 1-6. közötti világbajnokságon Zala megyét csak Tarr Tamás képviseli. Épp ezért a Csónakázó tavi megmérettetés kiváló felkészüléssel szolgál, hiszen az időjárási körülmények is kedveznek a lebonyolításnak.

A Canissa MSE vezetője, Lekszikov Zsolt szerint a szélcsend különösen fontos, ugyanis a hajókat még a kisebb hullámok sem zavarják a körözésben. 

Vasárnap 9 órától pedig ismét érdemes lesz kilátogatni a tóhoz, ugyanis az FSR-V kategória hajói a döntőben szelik a tó vizét.




Péntek:

A Canissa Modellező SE rendezésében a nagykanizsai Csónakázó tavon pénteken rajtolt el az FSR és FSR-O hajómodellek nemzetközi viadala. A szélcsend, s a szikrázó napsütés kedvezett a körülményeknek, hiszen a túrahajók lendületes iramot diktálhattak a szinte tükörsima vízfelületen.

A szervező, Canissa MSE elnöke, Lekszikov Zsolt szerint a teljes hazai élmezőnyön kívül szlovének, szerbek, horvátok, szlovákok és osztrákok is vízre teszik a hajóikat.

Szombaton 9 órától újra érdemes kilátogatni a Csónakázó-tóhoz, hiszen a rendező egyesület részéről Boti Ferenc 7,5 köbcentiméteres hajójával indul.

A kanizsai futamon a zalaegerszegi, Tarr Tamás 3,5 és 15 kcm-es hajóit teszi vízre. A gyakorlás ráfér a megyeszékhelyi versenyzőre, ugyanis augusztus 1-6. között Orosházán rendezik meg a túrahajók világbajnokságát.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!