Hírek

2010.07.30. 02:27

Szent László festményeken

Szent László tiszteletére szentelték fel tavaly nyáron a magánerőből épített kápolnát Kehidakustányban a Deák-kút mellett. Nemrég két festménnyel gazdagodott a kis templom.

Sámel József

Kerékgyártó László családi nyaralás során döntött arról, hogy - Szent László örökségét, tevékenységét szem előtt, tiszteletben tartva - a csodálatos természeti környezetben elterülő kehidai szőlőhegyen kápolnát építtet, mely azóta a vendégek egyik kedvelt helye lett. Szeretnék, ha minél több programnak is helyet adna az egyszerűen berendezett épület és környéke, ezért folyamatosan szépítik a tizenkét méter magas tornyú, színes üvegablakos kápolnát és az azt körbevevő területet. A minap szentmise keretében Varga Imre zalatárnoki plébános szentelte fel Garami István önképző festő képeit.



A két óriási alkotást a Szent László legenda ihlette. Az egyiken a király lovas alakja látható, amint a kunokkal megküzdve kiszabadítja az elrabolt lányt. A másikon a tordai hasadék látképét festette meg. Bíznak: az alkotások is szolgálják majd azt a célt, hogy minél többen megismerjék Szent László életét, Magyarországért tett cselekedeteit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!