Hírek

2010.07.04. 13:59

Egzotikus élmény: hastáncgála mérnöki precizitással (fotókkal)

Immár ötödik alkalommal és kirobbanó sikerrel tartotta évzáró gálaestjét a zalai megyeszékhelyen működő Nasreen Hastánc Stúdió. A keleti táncművészetnek hódoló tanítványok szombat esti ostromának még a négy sarokbástyás Egervári Várkastély sem tudott ellenállni.

Bangó Mira

A hastánciskola növendékei igéző mozdulataikkal könnyedén foglalták el a várkastély nyári színpadát. Hastánc szenvedélyük lángjai hamar magasra csaptak, de a történések nem szomorúsággal íródnak majd a várkastély krónikájába, ahogy az 1664-ben történt török gyúltogatásé.

A teltházas rendezvényen sorra kerültek elő a nőiesség tárházából az egzotikus zene hatására előcsalogatott mozdulatok. A mindvégig lelkes közönség tagjai a klasszikus és modern orientális tánc mellett ízelítőt kaphattak az egyiptomi folklór táncokból és a fúziókból is. A mérnöki precizitással, minden apróságra figyelően szervezett gálán felléptek a Nasreen Hastánc Stúdió növendékei, a Zalaegerszegi Hastánc Egyesület és az Ezer Rózsa Kertje Hastánccsoport táncosai, valamint meghívott vendégeik a Borostyán Csoport (Csonkahegyhátról) és a Mira Orient Art (Szombathelyről).


Közel 150 amatőr és profi táncos lépett színpadra a vár udvarán, a nők minden korosztályából az ovisoktól a 60 éves érett nőkig, kezdőtől a haladó, versenyző szintig.

A nemtől függetlenül szemeket gyönyörködtető egzotikus élményt a mérnöki pályát elhagyó Nasreen, azaz Nemesházi Betti okleveles hastáncoktatónak köszönhette a közönség.

A keleti ritmusok szerelmesei,a műsort követően a hagyományokhoz híven Oriental Party-val zárták az estét, melyen szívesen láttak minden táncos kedvű érdeklődőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!