Hírek

2010.07.20. 02:25

Buszvárókat építettek és újítottak fel a keszthelyi kistérségben

Keszthely - A napokban zárták le a buszváró projektet a kistérségben, a program a tizenhat településből kilencet érintett.

Sámel József

A keszthelyi kistérség kilencvenmillió forintot nyert a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán a százmillió forint értékű projektre, mely negyvenegy helyszínen tizenegy buszmegálló jelentős átépítését (új buszöböl, sziget kialakítása) és negyven váróépület megépítését foglalta magában. A program által érintett területen tizennyolc megállóban egyáltalán nem volt váróépület, a meglévők pedig méretük és állaguk miatt egyaránt elmaradtak az igényektől. Nem jelentek meg rajtuk a kistérségi formajegyek, tizenegy esetben pedig nem feleltek meg az útügyi szabványoknak, mitöbb, balesetveszélyesek voltak. A három ütemben megvalósított program keretében e problémákat is megoldották. A beruházásnak köszönhetően a kistérségben egységes megjelenésű buszvárók várják az utasokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!