Hírek

2010.07.12. 15:34

A lekvároktól a tejautomatáig (látványtervvel)

A térségi termékeket népszerűsíti, s árusítja majd az az üzlet, melynek felépítésére közel százmillió forintot fordít a zalaszentgróti Celodin Zalai Alapítvány.

Sámel József

- Egyedülálló módon web-áruházat is működtetünk majd, mindezzel a régióban termelő embereket segítjük, s reményeink szerint szolgáljuk a lakosság egészséges életmódját - újságolta Kardis Erika, a szervezet kuratóriumi elnöke, hozzáfűzve: KEOP pályázaton sikerült elnyerniük a beruházáshoz szükséges összeg túlnyomó részét.

- S hogy mit kell tudni az épületről, melynek alapkövét augusztusban teszik le a Szentpéteri utcában, s mely várhatóan jövő év nyarára készül el? Nos, a ház teljes egészében a környezettudatosság jegyében készül, országosan is egyfajta referencia lesz. - A fűtést napelemekkel oldjuk meg, az üvegfalak pedig betekintést engednek a technikai működésbe - folytatta. - A paletta rendkívül széles lesz, a húsféleségek kivételével, a gyümölcsöktől a lekvárokon át a tejtermékekig, minden fellelhető lesz az üzletben. Például tejautomatát is üzemeltetünk majd. De a gazdálkodók mellett a térség kézművesei is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.


A beruházáshoz programok is kapcsolódnak, az alapítvány vezetője és munkatársai szerint szükség van a környezetvédelemmel és a táplálkozással kapcsolatos tudatformálásra. E cél érdekében a térség általános iskoláiban többnapos rendezvényeket szerveznek, de az üzletben is lesznek különböző programok, például kóstolók.
 
Parragi Péter, a Celodin Zalai Alapítvány munkatársa elmondta: reményeik szerint minél többen csatlakoznak majd a programhoz, a kapcsolatfelvételt hamarosan megkezdik az érintettekkel.
 - A kínálat széleskörű, ez tény. S egészen biztos, hogy a helyi termékek előtérbe helyezése, elérhetősége számos gazdasági és egyéb előnnyel jár majd mind a termelők, mind a lakosság számára - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!