Hírek

2010.06.17. 15:11

Tesz viszontszívességet a Vasi Volán?

Hetven aláírást gyűjtöttek össze kérésük alátámasztására azok a baki lakosok, akik szeretnék elérni, hogy a Szombathely és Nagykanizsa között közlekedő Vasi Volán buszjárat Bak-felsőn is megálljon.

Horváth A. Attila


A problémával március 24-ei lapszámunkban foglalkoztunk már, s közöltük a Vasi Volán reagálását: „az említett járat távolsági, ennélfogva nem az a funkciója, hogy a falun belüli közlekedést megoldja. Nem tervezünk több megállót ennél a járatnál Bak községben.”

Azóta a kezdeményezők újabb levélben kérték a vasi társaságtól a Kossuth utca 91. szám előtti megállót. Levelükre hasonló választ kaptak, azzal kiegészítve, hogy a területileg illetékes Zala Volánhoz is juttassák el kérésüket.

- A Zala Volán erre közlekedő járatai mind megállnak Bak-felsőn. A korábban megszüntetett járatunk érkezési időpontjában, 9.22-kor most valóban nem jár erre buszunk, de társaságunk 7.45-kor és 10.22-kor is közlekedtet járatot, ami megáll az említett településrészen. 8.45-kor ér ide a Vasi Volán busza, aminek távolsági járat lévén nincs megállója, ennek ellenére jelzem a Vasi Volánnak a kérést  - reagált érdeklődésünkre Busa Csaba, a Zala Volán személyközlekedési igazgatója. Hozzátette: a kéréssel már ők is találkoztak, ám úgy látja, nem túl sok embert érint a probléma, amit a zalai cég csak úgy tudna orvosolni, ha a Vasi Volán járatával egy időben új járatot indítana. Erre azonban nincs lehetőség.

Amúgy az aláírók szerint a Vasi Volánnak üzletileg is megérné a megálló beiktatása, mivel itt több volna a felszálló, mint a faluközpontban. Jelezték továbbá, hogy 16-án a Zala Volán Vasváron beiktatott egy újabb megállót, így a kölcsönösség alapján ők is számítanak kérésük kedvező elbírálására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!