Hírek

2010.06.16. 06:31

Megállítaná az LMP a Fidesz gőzhengerét

A Fidesz annyira fél a politikai kihívóitól, hogy adminisztratív eszközökkel igyekszik megakadályozni indulásukat a helyhatósági választáson, hangzott el az LMP zalaegerszegi tájékoztatóján.

Szabó Judit

A Lehet Más a Politika országos kampányban tiltakozik a Fidesz helyhatósági választásokat érintő intézkedései ellen. Az önkormányzati törvény módosításáról úgy vélekedik: a képviselők számának csökkentése nem a takarékosságot, hanem a Fidesz rövid távú hatalmi érdekeit szolgálja, az ellenzéki kontroll és a civil szervezetek kiszorítását a képviselő-testületekből. Mező János, az LMP választmányi tagja elmondta: elfogadhatatlan az összegyűjtendő ajánlószelvények számának többszörösére emelése, s mindezt tetézi, hogy a Fidesz 35-ről 9 napra akarja csökkenteni a gyűjtés időtartamát. Egy ilyen versenyben csak a nyers erő és a kétes forrású adatbázis számít, ez a demokrácia felszámolása, jelezte a politikus. Hozzátette: a javaslat visszavonása érdekében kilencnapos kampányt folytatnak, s mindennap bemutatnak egy demokratikus alapértéket, amelyen átgázol a fideszes gőzhenger. Viant Zsolt választmányi tag arról beszélt, Zalaegerszegen az eddigi 16 helyett 12 egyéni választókerület lesz, aggályos azonban, hogy még ma sem tudni, hogyan alakulnak a körzethatárok. Viant Zsolt szerint Zalában leginkább a megyegyűlési képviselőjelöltséghez szükséges ajánlószelvényeket lesz nehéz összegyűjteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!